Κλειστά θα είναι την Παρασκευή τα φαρμακεία του Πειραιά, σε ένδειξη πένθους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου φαρμακοποιού χθες το μεσημέρι στου Ρέντη. «Συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία» του 54χρονου φαρμακοποιού δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου και ζήτησε τη σύλληψη των δραστών.

Ο άτυχος φαρμακοποιός δέχθηκε την επίθεση δύο ληστών ενώ κατευθυνόταν πεζός προς το αυτοκίνητό του, στη διασταύρωση των οδών Παντελή Νικολαΐδη και Περικλέους. Οι δύο άγνωστοι προσπάθησαν να του αρπάξουν την τσάντα που κρατούσε και όταν εκείνος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν τρεις φορές.

Για «στυγερό έγκλημα που δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. «Δεν πάει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ασφάλεια.

«Η απόσυρση της αστυνομίας από το έργο της προστασίας της ασφάλειας των πολιτών και η αύξηση της φτώχειας εξαιτίας του μνημονίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, με τους πολίτες να βιώνουν τη συνολική εγκατάλειψη από την Πολιτεία», σχολίασε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δολοφονία. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτελεσματική καταπολέμηση της γενικευμένης ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες προϋποθέτει την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας «μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και το ριζικό, δημοκρατικό επανασχεδιασμό της αστυνομίας».

Protothema