«Τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα καθίσουν απέναντί μας στο τραπέζι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή του συνέντευξη, στην οποία σημείωσε ότι η ψήφος της 6ης Μαϊου ανάγκασε όλους να μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ-1, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εάν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αν είναι στην αντιπολίτευση δεν πρόκειται να υπογράψει τα αιτήματα των εταίρων. Επιτέθηκε, δε, στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον για δημιουργία κλίματος πανικού.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση. Υπογράμμισε, πάντως ότι θα εξηγήσει πως στόχος της χώρας είναι οι θεσμικές αλλαγές.

Επανέλαβε τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση και μετά, όπως είπε, θα κάτσουμε να συζητήσουμε.

«Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε πως αν μας πουν σε όλα «όχι» σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν τον λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης.

Νομικά, πολιτικά και οικονομικά, η έξοδός μας από το ευρώ θα διαλύσει την ευρωζώνη, σημείωσε.

Ανέφερε, δε, ότι κάποιοι άλλαξαν θέση και υπέγραψαν το μνημόνιο «κάνοντας κωλοτούμπες» επειδή «τους είχαν πιασμένους στις λίστες της Siemens» και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να σας προκαλεί έκπληξη… όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ήταν στη λίστα της Siemens, δήλωσε για να σημειώσει με νόημα πως πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με Siemens.

Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση Αριστεράς τελειώνει η διαφθορά και θα ξανανοίξει η υπόθεση της Siemens.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Έχουν αφήσει τη χώρα νεκρή ζώνη με άδεια ταμεία και μας ρωτούν πως θα συνεχίσουμε την πορεία προς την καταστροφή» και πρόσθεσε πως στη δραχμή οδηγεί το μνημόνιο.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας μέσω twitter και facebook, επισήμανε: «Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Δεν θα μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ και να πάρουμε τα διαβατήρια από τους λαθρομετανάστες».

Tanea