4 Δεκεμβρίου 2020

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Μια συγγνώμη…. δεν φτάνει

1 min read

Του Ντήν Βουλκίδη

 

Έκανα και εγώ το λάθος αυτή την εβδομάδα να κάτσω να δώ μία πολιτική εκπομπή μήπως και ακούσω κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό από το στόμα των πολιτικών μας (που τέτοια τύχη…). Καλεσμένος της κυρίας Στάη ήταν ο “πρόεδρος” του ΠΑ(ΣΟΚ) Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Από αυτό τον άνθρωπο περίμενα να μιλήσει με χαμηλούς τόνους και με σεβασμό προς τον Έλληνα πολίτη, έναν πολίτη που ο ίδιος κατέστρεψε με το χαράτσι της ΔΕΗ και το PSIμε το οποίο διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους!

 

Αλλά μετά από λίγο άκουσα έκπληκτος τον κύριο Βενιζέλο να απαιτεί από τους πολίτες να του ζητήσουν συγγνώμη(!!!!) καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ξέρει κανείς τι τράβηξε στο υπουργείο οικονομικών που ήταν επικεφαλής για έξι μήνες και το πώς πάλεψε για να αναστυλώσει την κυβέρνηση και την χώρα! Η έκπληξη μου συνεχίστηκε όταν είπε ότι δεν του προσφέρει τίποτα η θέση του αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και πώς έχει θυσιάσει πολλά από την προσωπική του ζωή για να υπηρετήσει τον λαό από αυτή την θέση!

 

Ε αν είναι έτσι κύριε Πρόεδρε κλείστε το μαγαζί και πηγαίνετε σπίτι σας να απαλλαγούμε και εμείς από την παρουσία σας. Επιτέλους πια! Όταν φτάνουν σε σημείο οι πολιτικοί της διαφθοράς να απαιτούν από τον λαό μια συγγνώμη, και όταν αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο, η τους εαυτούς τους, ότι παράγουν έργο και παλεύουν για την Χώρα, ε τότε νομίζω ότι πατάνε τα όρια μας….

 

Μέσα στον φανταστικό κόσμο που οι πολιτικοί τα κάνουν όλα σωστά, ζει και ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος χτυπιέται ότι θα έχουμε ανάπτυξη από το 2014 και υποστηρίζει με πάθος ότι θα βγούμε στις αγορές το 2015, την ίδια ώρα που εισέπραξε διπλό χαστούκι από τον ΟΟΣΑ και τον IIFότι αυτά που λέει είναι όνειρα θερινής νυκτός, και η Ελλάδα με 28% ανεργία μόνο ανάπτυξη δεν θα δει τα επόμενα χρόνια!

 

Αλλά ξέχασα… η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή από την Γερμανία να προωθεί τώρα ένα ψεύτικο κλίμα αισιοδοξίας τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο για να έρθουν μετά πιο ανώδυνα τα νέα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι εταίροι μας για να κλείσει για πολλοστή φορά η Ελλάδα τις μαύρες οικονομικές τρύπες που κάποιοι δημιούργησαν εις βάρος του κόσμου. Και για να γελάσουμε λίγο, μην μου πείτε ότι δεν ακούσατε δηλώσεις Βρούτση, του Υπουργού Εργασίας ντε, ότι έχει σαφείς ενδείξεις ότι σε έξι μήνες η ανεργία θα βάλει.. χειρόφρενο και θα αποκλιμακωθεί!!! Μα που ζούνε τέλος πάντων αυτοί οι άνθρωποι;

 

Την ίδια στιγμή που κάποιοι γελάνε, στην Τουρκία οι πολίτες σηκώνουν ανάστημα στην τρομοκρατική κυβέρνηση Ερντογάν και παλεύουν για τα δικαιώματα τους άσχετα εαν η τουρκική κυβέρνηση επιστράτευσε ακόμα και ελεύθερους σκοπευτές για να εξοντώσουν το μαινόμενο πλήθος! Παρά τους τραυματίες ο κόσμος παραμένει στις θέσεις του και παλεύει για να βρει το δίκιο του… Και εμείς εδώ τι κάνουμε; Παρακολουθούμε άναυδοι την πολιτική ηγεσία να τρώγεται με τον εαυτό της για να καταθέσει το θρυλικό πλέον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λες και αυτό είναι το μοναδικό μας πρόβλημα, και τους βουλευτές να οπλοφορούν (πως είπατε;) μέσα στο Κοινοβούλιο γιατί νομίζουν ότι οι Απόκριες δεν έχουν περάσει και παίζουν τους καουμπόηδες….

 

Το ιδανικότερο λοιπόν θα ήταν να κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη και να ζητήσει ένα συγγνώμη σε όλους αυτούς που τώρα είναι θύματα των δικών τους πολιτικών επιλογών… Γιατί ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε όλοι μαζί τους ψηφίσαμε!

 

Αλλά ένα συγγνώμη φτάνει ;  ούτε κατά διάνοια!

 

Danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.