Τη συνεχιζόμενη αντιπολυτεκνική τακτική της Κυβερνήσεως η οποία, με τις ρυθμίσεις που κάνει, προσπαθεί να εμφανίζεται ότι δήθεν λαμβάνει μέριμνα για τους πολυτέκνους, ενώ στην ουσία τους αποκλείει με τις σωρευτικές παραπάνω προϋποθέσεις που θεσπίζει κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

 

O Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης Άγιοι Πάντες και μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

 

Η ΑΣΠΕ σε ανακοίνωση της μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τη διευθέτηση των δανείων, κάνει λόγο για αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική της Κυβέρνησης, αφού αγνοεί προκλητικά τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος που ορίζει:

«Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος», καθώς και την παρ. 5 του ιδίου άρθρου με βάση την οποία «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή Δημογραφικής Πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

 

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, όμως, πληροφορηθήκαμε ότιη διαβούλευση ολοκληρώθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ερήμην της ΑΣΠΕ που εκπροσωπεί συνολικά 185.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες», τόνισε ο κ Θεοτοκάτος και συνέχισε: « Δε λαμβάνουν καμία μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, που πληρώνουν τους περισσότερους φόρους στο κράτος, αλλά επικεντρώνονται μόνο στους άγαμους. Θέλουν να εξαφανίσουν τον ελληνισμό».

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπατά τους πολυτέκνους, οι  οποίοι περιμένουν την 1ηΙουλίου να δουν και πάλι στους λογαριασμούς  το επίδομα για  τους πολύτεκνους. «Κόψανε και τη σύνταξη από την πολύτεκνη μητέρα. Η εφορία συμπεριφέρεται ως μεγάλος απατεώνας απέναντι στην πολύτεκνη μητέρα. Όσο πιο πολλά παιδιά κάνεις, τόσο πιο πολύ πληρώνεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Έστρεψε τα βέλη του και προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε υποσχεθεί να επαναφέρει το ύψος του πολυτεκνικού επιδόματος στα προ κρίσης εποχή, και τελικώς όχι απλά δεν τα αύξησε αλλά τα κατήργησε!

 

Danioliptes.gr