21 Απριλίου 2021

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Οι συμβολαιογράφοι μετά από σκληρό συνδικαλιστικό αγώνα τώρα δικαιώνονται

1 min read

diamarturia-kata-twn-pleistiriasmwn-akinitwn.w_hr-1200x731

Μετά από πολύμηνες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μετά από σκληρό συνδικαλιστικό αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των δανειοληπτών, οι συμβολαιογράφοι σταματούν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν αποχή τους από τους πλειστηριασμούς. Ξεδιάντροποι οι συμβολαιογράφοι, τολμούν να κάνουν λόγο για αποχή από τους πλειστηριασμούς, όταν κάθε Τετάρτη έδιναν το παρόν στις αίθουσες των ειρηνοδικείων με σκοπό το ξεπούλημα της περιουσίας και των σπιτιών ανθρώπων που αδυνατούσαν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κάθε Τετάρτη βλέπαμε στις οθόνες των τηλεοράσεων τους συμβολαιογράφους, όχι μόνο να συμμετέχουν ενεργά στους πλειστηριασμούς, αλλά να αποχωρούν μόνο υπό την προστασία της αστυνομίας και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες κινημάτων κατά των πλειστηριασμών. Τους φυγάδευαν οι αστυνομικοί τους συμβολαιογράφους από τις δικαστικές αίθουσες, κι αυτό ενώ βρίσκονταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και από τους πλειστηριασμούς.

Και τώρα ανακοινώνουν ότι σταματούν την αποχή τους. Και φυσικά, δεν είναι τυχαίος ο χρόνος αυτής της απόφασης.

Οι συμβολαιογράφοι σταματούν τη δήθεν αποχή τους από τους πλειστηριασμούς γιατί τώρα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι πλήρωσαν για να στηθεί και να λειτουργήσει η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και τώρα δήθεν σταματούν την αποχή τους. Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα οι συμβολαιογράφοι που συνεργάζονται με τις τράπεζες, τις εισπρακτικές εταιρείες και τα διεθνή κοράκια, για να προλάβουν κι αυτοί να αρπάξουν όσα μπορούν από το ξεπούλημα των σπιτιών των οικονομικά αδύναμων Ελλήνων δανειοληπτών. Και δεν ντρέπονται οι κατά τα άλλα Έλληνες συμβολαιογράφοι που σαν σύγχρονοι δωσίλογοι και καταδότες, συνεργάζονται με αυτούς που έρχονται να αρπάξουν σπίτια και περιουσίες από τους αδύναμους οικονομικά Έλληνες.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι σταματούν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι. Αυτό αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδα, ενώ παράλληλα καλεί τους αρμόδιους φορείς «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι έπειτα από οκτώ μήνες αποχής από μια κατηγορία πλειστηριασμών (δεν παραλείπουν να το διευκρινίζουν αυτό στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το βρίσιμο), «προκύπτει ότι ουδείς από τους πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση». Ακόμη, όπως σημειώνει η συντονιστική επιτροπή, «η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί απαιτούσε και απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισής της». Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αφενός μεν υφίστανται κατηγορίες οφειλών, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ολικά για αντικειμενικούς λόγους και λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών, αφετέρου δε υφίσταται κατηγορία οφειλών οι οποίες προέκυψαν κατόπιν στρατηγικής επιλογής των οφειλετών, ενώ η μη εξόφλησή τους είναι κοινωνικά απαράδεκτη και κολάσιμη».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι η αποχή των συμβολαιογράφων «από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών, ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας, έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα».

Μάλιστα. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν, αφέθηκαν μόνοι τους οι συμβολαιογράφοι μπροστά στο πλήθος ακραίων ανθρώπων. Για τους συμβολαιογράφους, αυτοί που υπερασπίζονται τα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων, είναι ακραίοι. Ενώ οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι είναι αυτοί αφέθηκαν ολομόναχοι να υπερασπίζονται τη νομιμότητα. Κι αφού όπως λένε, δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα, γιατί δεν συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, θα ρωτούσε κάποιος.

Μα έγινε και παραέγινε. Έγιναν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αλλά αυτό ξεχνούν πολύ βολικά να το αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι στην απόφασή τους.

Όπως επίσης δεν αναφέρουν – και πάλι πάρα πολύ βολικά – την απόφασή τους να ζητήσουν την άρση οποιουδήποτε περιορισμού για να βγαίνει στον πλειστηριασμό οποιοδήποτε ακίνητο και περιουσιακό στοιχείο. Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια. Οι συμβολαιογράφοι σταμάτησαν τη δήθεν αποχή τους από τους πλειστηριασμούς γιατί ετοιμάστηκε και θα λειτουργήσει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την οποία οι ίδιοι πλήρωσαν. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος. Ότι τώρα πλέον μπορούν ελεύθερα να βγάζουν κι αυτοί κέρδος από τη δυστυχία των συμπατριωτών τους.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.