keyd

Το λέγαμε, το λέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε, ότι τα λεγόμενα ΚΕΠ Δανειοληπτών ήταν και είναι εντελώς άχρηστα. Ο λόγος είναι ότι θα μπορούσαν – αν ήθελαν να βοηθήσουν τους δανειολήπτες – θα προωθούσαν την αναμόρφωση του θεσμού της δωρεάν νομικής βοήθειας για αδύναμους οικονομικά πολίτες του ν. 3226/2004, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα.

Επειδή δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για το δανειολήπτη, μια και με το β’ μνημόνιο εκχωρήσαμε το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης του εσωτερικού χρέους στους δανειστές, υπάρχει όμως λόγος ύπαρξης για τους τραπεζίτες. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο, και από την άλλη να στέλνει τους δανειολήπτες στα νύχια των τραπεζιτών και στα αρπακτικά των funds που είναι και οι νέοι διαχειριστές και μεγαλομέτοχοι των τραπεζών. Και όλος ο πολιτικός κόσμος, απλά παρακολουθεί χωρίς να μιλάει.

Όμως, τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών, αφού δεν θα ενημερώνουν τους δανειολήπτες για μία σειρά σοβαρών θεμάτων.

· ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

· ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΑΝΕΙΩΝ & ΚΑΡΤΩΝ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ,  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ, ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΤΟΚΙΣΜΟΥΣ, ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΚΩΝ, ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.

· ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ  (ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΚΩΝ 100%) ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ, ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

· ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ, ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ, ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΕΛΑΒΑΝ  ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

· ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΚΟΥΣ, ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

Έτσι, οι τράπεζες, θα συνεχίσουν να παρανομούν εις βάτος, όχι μόνο των δανειοληπτών, αλλά και εις βάρος όλων των Ελλήνων φορολογούμενων.

Και ποιος είναι ο λόγος που τα λεγόμενα ΚΕΠ δανειοληπτών θα λειτουργούν υπέρ των τραπεζών;

Επειδή θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι τραπεζοϋπάλληλοι. Γιατί, πάνω από 10.000 τραπεζικοί υπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους ως τις 31.12.2017, όπως συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τους συνολικά 42.000 τραπεζοϋπαλλήλους που υπάρχουν στην Ελλάδα, οι 10.000 θα πρέπει να χάσουν την δουλειά τους. Αυτό θα γίνει υποτίθεται για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας.

Κι εδώ έρχονται τα στελέχη των ΚΕΠ Δανειοληπτών για να καλύψουν το κενό. Όλοι αυτοί οι δικηγόροι κλπ, που δήθεν θα συμβουλεύουν τους δανειολήπτες για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν, αλλά ουσιαστικά θα τους πιέζουν να δεχτούν τις ρυθμίσεις των τραπεζών. Όλους αυτούς λοιπόν, θα τους πληρώνει το ελληνικό κράτος. Δηλαδή εμείς. Ακόμη ένα χέρι βοηθείας προς τους τραπεζίτες. Ξηλώνουν 10.000 τραπεζοϋπαλλήλους και τους αντικαθιστούν με τα στελέχη των ΚΕΠ Δανειοληπτών, χωρίς καν να χρειαστεί να τους πληρώνουν.

danioliptes.gr