48889

Εντύπωση προκαλεί η βιασύνη με την οποία κινείται η κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσουν κανονικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, χωρίς καμία αναβολή. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στο βωμό της τρίτης αξιολόγησης η κυβέρνηση θα θυσιάσει τα σπίτια χιλιάδων δανειοληπτών. Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει προσκαλέσει σε συνάντηση τους συμβολαιογράφους, υποσχόμενος νομοθετικές παρεμβάσεις που τους διασφαλίζουν τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα, με πληροφορίες η κυβέρνηση μετά τις παρεμβάσεις Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, φαίνεται αποφασισμένη να νομοθετήσει προκειμένου όποιος εμποδίζει πλειστηριασμούς να συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι, λοιπόν, ο άτυχος οφειλέτης – δανειολήπτης, όχι μόνο θα χάνει το σπίτι του, αλλά θα οδηγείται και στη φυλακή γιατί… προσπάθησε να σώσει το σπίτι του από τα κοράκια.

Όλα αυτά αποφασίζονται από τους ίδιους ανθρώπους, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις πριν από τρία χρόνια έλεγαν ότι «το πλαίσιο που εγκρίθηκε για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από την ΤτΕ και το υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο δεν προσαρμόζεται στις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες των δανειοληπτών αλλά τους αφήνει απροστάτευτους και δίνει στις τράπεζες τη δικαιοδοσία να επιβάλουν ασύδοτα τις επιλογές τους με τον άτεγκτο και ψυχρό τρόπο του αρπακτικού και ότι ότι μέσω μιας επιμελώς συγκαλυμμένης, αλλά στην πραγματικότητα στυγνής εκμετάλλευσης της αδυναμίας των εξαθλιωμένων δανειοληπτών, οι τράπεζες θα επιτύχουν την εμφάνιση των «κόκκινων» δανείων ως εξυπηρετούμενων και επαρκώς διασφαλισμένων, μειώνοντας τις ζημιές τους, ενόψει και των αναμενόμενων νέων stress tests από την ΕΚΤ».

Πλέον, τα αρπακτικά έχουν γίνει περιστεράκια για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μαγεύτηκαν από την εξουσία και τη γλύκα της καρέκλας και ξέχασαν αυτά που έλεγαν και για τα οποία τους ψήφισε ο λαός. Ο ελληνικός λαός δεν έστειλε στη Βουλή το ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να φυλακίζει τους διαδηλωτές, αλλά για να κάνουν πράξη το σύνθημα: “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, το οποίο βρίσκεται για τα καλά στις ελληνικές καλένδες…

Και να φανταστεί κανείς, ότι προεκλογικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζαν την ενεργοποίηση του κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, καθώς δεν προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση ή διευκόλυνση στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Αντίθετα τους υποχρεώνει να υποτάσσονται στις απαιτήσεις των τραπεζών, αφού δεν υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή ή ένας δημόσιος φορέας διαχείρισης των δανείων, που θα μεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών και των δανειοληπτών, τη στιγμή μάλιστα που το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα και η κυβέρνηση οφείλει να ασκεί έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών.

Η ανακολουθία έργων και λόγων του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής είχε πολιτικές και οικονομικές συνέπειες.

Τη στιγμή που αστυνομικοί ή κάποιοι άλλοι (;) θα πετούν έξω από το σπίτι του τον δανειολήπτη, που έχασε τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ξεσπάσει μία τεράστια κοινωνική κρίση, ικανή να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Φυσικά, το θέμα είναι να μην φθάσουμε να δούμε τέτοιες καταστάσεις. Η εμμονή της κυβέρνησης, όμως, να πραγματοποιήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πάση θυσία, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας…

danioliptes.gr