AKINHTA_PLEISTHRIASMOS_SFYRI

Η νέα χρονιά εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποφασίσει το 2018 να αυξήσει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, προκειμένου να αρπάξει τόσο τα σπίτια, όσο και την τελευταία δεκάρα των Ελλήνων πολιτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι δημιούργημα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, και δεν μας επιβλήθηκε από τους ξένους, όπως τα δύο πρώτα. Οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί δική της επιλογή και ας λέει ότι γίνεται με εντολή των δανειστών.

Τι αποφάσισε, λοιπόν, η αριστερή κυβέρνηση της χώρας για τη νέα χρονιά; Πρώτα από όλα καταργείται ο ημερήσιος «κόφτης» στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Χιλιάδες ακίνητα θα βγαίνουν καθημερινά στο σφυρί, πολλά από τα οποία θα είναι πρώτη κατοικία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Παράλληλα, θα διπλασιαστεί ο αριθμός των ηλεκτρονικών κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. Από 5.200 που ήταν το όριο των ημερήσιων κατασχέσεων για το 2017, αυξάνεται στις 10.000 την ημέρα!

Επιπλέον, όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν από τη μια στιγμή στην άλλη να την χάσουν και να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, προσαυξήσεις και κατασχέσεις, καθώς από το 2018 ενεργοποιείται ο νέος νόμος, που προβλέπει ότι αν δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι τρέχουσες οφειλές, τότε αυτομάτως χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η αδυναμία πληρωμής των πολιτών έχει χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία να αυξάνονται σχεδόν 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα!

Η πολιτική της σκληρής και άδικης υπερφορολήγησης στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγήσει σε κοινωνική κρίση, η οποία πρόκειται να ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν είναι υπερβολή ότι εντός τους 2018 πολλοί πολίτες θα βρεθούν χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, καθώς θα τους τα έχει αρπάξει όλα ο Τσίπρας.
Επιπλέον, λόγω της αλλαγής του νόμου οι εταιρείες θα βιώσουν ένα σκληρό περιβάλλον άμεσης είσπραξης φόρων και οφειλών στο δημόσιο, που στην ουσία θα τους απαγορεύει να κάνουν προσλήψεις και να βρει ο κόσμος δουλειά, καθώς αν χρωστάν στο κράτος θα μπλοκάρονται άμεσα οι λογαριασμοί τους, από τους οποίους πληρώνεται το προσωπικό. Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση οδηγεί επιχειρήσεις σε λουκέτο και εργαζόμενους στην ανεργία.

Οπότε για ποιους εργαζόμενους κάνει λόγο η αξιότιμη υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, όταν υπόσχεται αύξηση του κατώτερου μισθού; Φυσικά, η υπουργός δεν μας είπε ούτε πόσο, ούτε πότε θα αυξηθεί. Ούτε λόγος για τα 751 ευρώ που έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα μας λένε για σταδιακή επαναφορά, ό,τι και αν σημαίνει αυτό… Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια δήλωση που εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανακτήσει τα δημοκοπικά ποσοστά του. Βέβαια, μέχρι να γίνουν οι εκλογές είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα υπάρχουν υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα για να εισπράξουν την υποτιθέμενη αύξηση. Ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας καθορίζεται με πράξη υπουργικού συμβουλίου και κυβερνητική απόφαση, δηλαδή είναι νομοθετημένος, δεν προέρχεται από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αν θέλει ο Τσίπρας και η Αχτσιόγλου, τον αυξάνουν και αύριο…

danioliptes.gr