κοινωνική_πολιτική

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένα πράγμα το οποίο έχει αποδειχθεί περίτρανα είναι η παντελής έλλειψη κοινωνικής πολιτικής. Ταυτόχρονα η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατάργησε και όποια προστασία είχαν οι αδύναμοι στο παρελθόν! Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έφερε νόμους με τους οποίους αυξήθηκε η εκμετάλλευση των αδύναμων και η κοινωνικές αδικίες δεν έχουν προηγούμενο.

Από τη μία υπάρχουν οι πολύ πλούσιοι και οι τράπεζες και από την άλλη υπάρχουν οι άνεργοι, οι φορολογούμενοι και οι οφειλέτες. Τους πλούσιους και τις τράπεζες η κυβέρνηση τους έχει στα όπα όπα και συνεχώς νομοθετεί υπέρ τους και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι για την κυβέρνηση και τους θυσιάζει στο βωμό της δήθεν σωτηρίας των τραπεζών, ενώ στην ουσία πρόκειται όχι για σωτηρία, αλλά για υπερβολική κερδοφορία τραπεζών και των ξένων funds που είναι και οι ιδιοκτήτες τους.

Οι πολίτες που μένουν άνεργοι, αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας από την κυβέρνηση. Επιπλέον, η κυβέρνηση δείχνει χαρακτηριστική αδιαφορία, αν όχι ταξικό μίσος, για τους ανέργους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση ευθύνεται που έμειναν άνεργοι. Με την πολιτική της υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η κυβέρνηση έχει βάλλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά στρατιές εργαζομένων έμειναν στο δρόμο.

Παράλληλα, όσοι είναι έντιμοι και δεν κρύβουν εισοδήματα, καλούνται να πληρώσουν μια εξαιρετικά υψηλή και άδικη φορολογία, που έχει ως αποτέλεσμα να βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια. Πολλοί από αυτούς αδυνατούν να πληρώσουν τους παράλογους, κεφαλικούς φόρους του Τσίπρα και του Καμμένου και ενώ όλη τη ζωή τους ήταν καλοπληρωτές, πλέον χρωστάνε παντού, γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιβιώσουν. Αυτούς τους ανθρώπους αντί να τους προστατέψει η κυβέρνηση, έρχεται να τους πάρει το σπίτι και να τους αφήσει βορά στους γύπες των funds και των τραπεζών.

Μία λύση, που έχει προτείνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, θα ήταν η παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε όλους όσοι έχουν χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα, όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να σώσουν το σπίτι τους και να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Όμως ακόμα και αυτό τους το αρνείται η κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι αφού έχουν ένα ακίνητο, έχουν τεκμαρτό εισόδημα τη στιγμή που δεν έχουν καθόλου πραγματικό εισόδημα!

Η ανηθικότητα και η προστυχιά του συγκεκριμένου νόμου περί δωρεάν νομικής βοήθειας καταδικάζει σε αργό και βασανιστικό θάνατο όλους τους δανειολήπτες και οφειλέτες που αδυνατούν να προσλάβουν δικηγόρο. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που αγνοούνται περίπου 10 δισεκατομμύρια από την εισφορά του ν.128/75 που έχουν πληρώσει οι Έλληνες δανειολήπτες. Αν θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση, να βρει που έχουν πάει τα συγκεκριμένα χρήματα και να τα επιστρέψει στους δικαιούχους.

danioliptes.gr