28472136_1812174602147901_2229483743435816960_n

Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει την αδιαφορία της Τράπεζας της Ελλάδας για καταγγελίες που σχετίζονται με τις υπόλοιπες τράπεζες. Η ΤτΕ έχει συγκεκριμένη υπηρεσία, τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, η οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εποπτεύει.

Δυστυχώς, δεν ανταποκρίνεται στο έργο το οποίο έχει αναλάβει, ενώ δημοσιεύματα του Τύπου και συγκεκριμένα του bankingnews.gr κάνουν λόγο για τον επικεφαλής της υπηρεσίας κ. Γιώργο Πάσχα, ο οποίος δεν πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει από την Εθνική τράπεζα ύψους περίπου 500 χιλ ευρώ!

Η περίπτωση αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι τράπεζες είναι κυρίαρχες, εφαρμόζουν το νόμο κατά το δοκούν και δεν ασκούν τα ίδια μέτρα σε όλους τους δανειολήπτες, αφήνοντας στο… απυρόβλητο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τη στιγμή που βγάζουν στο σφυρί κατοικίες για λίγα ευρώ.

Αν λοιπόν, ο επιθεωρητής της ΤτΕ, τα πολιτικά κόμματα, οι επιχειρηματίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, τότε γιατί οι τράπεζες δεν κυνηγάν αυτούς αντί να τους προσφέρουν ασυλία;

Το παραπάνω ερώτημα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο σήμερα, καθώς πλέον στις τράπεζες τα διοικητικά συμβούλια αποτελούνται από διεθνούς φήμης ξένους τραπεζίτες, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους που έδιναν σωρηδόν θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Τι καινούριο έφεραν τα ξένα Δ.Σ. στις εγχώριες τράπεζες;

Μήπως σταμάτησαν τις παράνομες χρεώσεις και τους άκυρους γενικούς όρους συναλλαγών; Μήπως άρχισαν να αντιμετωπίζουν το δανειολήπτη ως άνθρωπο και να λαμβάνουν υπόψιν τους τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης; Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Η αλήθεια είναι όμως, ότι άλλαξαν κάποια πράγματα. Πρώτα από όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών διαμένουν σε πανάκριβες σουίτες υπερπολυτελών ξενοδοχείων και η διαμονή τους περιλαμβάνει λουκούλλεια γεύματα, ακόμη και τη συντροφιά με call girls!

Με άλλα λόγια κάνουν ότι ακριβώς και οι προηγούμενοι με την προσθήκη των ανέσεων που προαναφέρθηκαν.

Προκειμένου όμως να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι δανειστές και να γίνουν ακόμη πιο ευρωπαϊκές οι εγχώριες τράπεζες, έρχεται η κ. Νουί να ζητήσει από τους Δελφούς, να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που θα προκύψουν από τα stress tests! Δηλαδή, να ξαναδώσει χρήματα στις τράπεζες από το υστέρημα του ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός, για να γλεντάν οι τραπεζίτες!

Επιπλέον, η επικεφαλής του SSM συμφώνησε στη δημιουργία bad bank, που πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα, τη στιγμή που το εισόδημα του Έλληνα μειώνεται καθημερινά, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ είπε ότι οι οιωνοί είναι καλοί για την οριστική ανάκαμψη των τραπεζών και ότι είναι απαραίτητο να παραμείνουν κερδοφόρες. Την ανάκαμψη αυτή θα φέρουν, σύμφωνα με τη Νουί, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις και οι εξωδικαστικές ρυθμίσεις οφειλών.

Με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ο δανειολήπτης χάνει τα πάντα και μένει κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ με τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις εκχωρεί το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και πρέπει να δεχτεί όλες τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις των τραπεζών.

Ανάκαμψη, λοιπόν, για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν αποτελεί η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών.

Αποδεικνύεται πανηγυρικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχεις μετατραπεί από Ευρώπη των λαών σε Ευρώπη των τραπεζών.

danioliptes.gr