31776206_1880716175293743_8465742348461015040_n

Δυστυχώς, η ανεργία παραμένει το υπ. Αριθμόν 1 πρόβλημα στην Ελλάδα, καθώς η υποαπασχόληση και οι μισθοί των 200 και 300 ευρώ δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν ότι παρέχουν ένα εισόδημα στον πολίτη με το οποίο μπορεί να ζήσει και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Την εποχή της κρίσης και των μνημονίων η Ελλάδα απέκτησε την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει, εκτός από πάρα πολλούς ανέργους, και φτωχούς εργαζομένους που δεν τα βγάζουν πέρα με το πενιχρό τους εισόδημα.

Η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας είναι στη χώρα μας στο 20,6%. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, με δεδομένο ότι είναι υπερδιπλάσιο του μέσου όρου ανεργίας στην Ευρωζώνη, που φτάνει στο 8,5%.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι η ανεργία μειώθηκε σε όλες, σχεδόν, τις χώρες της Ευρώπης. Όπως γίνεται αντιληπτό η Ελλάδα επίσημα καταγράφεται ως η χώρα με την περισσότερη ανεργία στην Ευρώπη.

Με βάση, λοιπόν, αυτά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία είναι κωμικό να μιλάει η κυβέρνηση για βελτίωση των συνθηκών στην Ελλάδα και ο ΙΟΒΕ να κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη με βάση το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι Έλληνες που δηλώνουν ότι μόλις που τα βγάζουν πέρα!

Ότι δηλαδή τα χρήματα που κερδίζουν τους επαρκούν για να αγοράσουν φαγητό και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Για τίποτα άλλο απολύτως… Αν δηλαδή, κάποιος, μπορέσει και μια αφορά το χρόνο πάει σε έναν κινηματογράφο, θα θεωρείται προνομιούχος και ότι διάγει βίο πολυτελή… Και όμως αυτά μας λένε τα στοιχεία της ΙΟΒΕ.

Φυσικά, μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν λαμβάνουν υπόψιν τους τα στοιχεία των τραπεζών, καθώς μόνο οι τράπεζες ευημερούν την περίοδο της κρίσης, γεμίζοντας την αχόρταγη κοιλιά τους με αυτά που αρπάζουν από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Βέβαια, η ευημερία των τραπεζών είναι επίπλαστη και εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την φιλική προς αυτές πολιτική, που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Αν σταματήσει η φιλοτραπεζική πολιτική, την επόμενη ημέρα έχουν κλείσει και οι τέσσερις τράπεζες. Από τη στιγμή που οι τράπεζες από το 2010 μέχρι σήμερα δεν βοηθούν αλλά βλάπτουν την οικονομία της Ελλάδος, θα λέγαμε που επιβιώνουν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Εύλογα, λοιπόν, δημιουργείται το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να δίνει “Πιστοποιητικό Εμπιστοσύνης” ο SSM στις τράπεζες, με τον παρασιτικό τρόπο λειτουργίας τους και τις αρνητικές συνθήκες που δημιουργούν στην οικονομία;

Μην ξεχνάτε πως τρεις φορές ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, κόντρα σε κάθε λογική, ενώ η αγορά δεν είδε ούτε ένα ευρώ από τα συγκεκριμένα χρήματα. Εκτός ενδεχομένως από τους συνήθεις υπόπτους, τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες.

Για να δίνει όμως ο SSM “Πιστοποιητικό Εμπιστοσύνης”, το κάνει είτε για πολιτικούς λόγους είτε γιατί είναι μάγος και μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.

Όσα μαγικά όμως και να κάνει η πραγματικότητα παραμένει ζοφερή με ανεργία, μείωση εισοδήματος, “κόκκινα” δάνεια, φτώχεια, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς…

danioliptes.gr