Μπορεί να πέρασε αρκετός χρόνος, αλλά τελικά ο εισαγγελέας ζητάει επίσημα εξηγήσεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που χορήγησαν θαλασσοδάνεια στον όμιλο Real του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζητάει να μάθει με τι κριτήρια έδωσαν τα δάνεια στον Χατζηνιοκολάου και ποιες εξασφαλίσεις διαθέτουν.

Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών είναι και άλλοι μιντιακοί όμιλοι που όμως κάθε φορά βρίσκουν τον τρόπο να την σκαπουλάρουν.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που όλοι οι ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρέλασαν από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά το δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ και μάθαμε ότι οι καναλάρχες και οι ιδιοκτήτες εφημερίδων, λάμβαναν δάνεια δίνοντας ως εγγύηση αέρα κοπανιστό, κατά δήλωσή τους!

Οι τράπεζες για χρόνια έδιναν θαλασσοδάνεια στα πολιτικά κόμματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είχε στηθεί μια κανονική διαπλοκή.

Οι Τράπεζες έδινα χρήματα στα κόμματα, τα κόμματα άφηναν τις τράπεζες να παρανομούν ανενόχλητες εις βάρος των καταναλωτών.

Τα κόμματα, επίσης, εισηγούντο στις τράπεζες την παροχή δανείων στα ΜΜΕ, τα οποία φυσικά στήριζαν το κόμμα που μεσολάβησε και άφηναν στο απυρόβλητο τις τράπεζες και τις πρακτικές τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για όλα αυτά ξεκίνησε την εποχή της κρίσης και της χρεοκοπίας της χώρας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι δικαστικές αρχές με χαρακτηριστική καθυστέρηση ετών άρχισαν κάποια έρευνα με πολλά κενά, αλλά, έστω και έτσι, έγινε μια αρχή.

Άλλοτε μεγαλοπαράγοντες του χώρου έκλεισαν σε μια νύχτα , είτε πουλήθηκαν σε άλλους (Λαμπράκης, Μπόμπολας κλπ). Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες.

Φυσικά, η απόδοση ευθυνών στους τραπεζίτες είναι κάτι το σχετικό, καθώς με το άρθρο 78 του επενδυτικού νόμου του 2013 η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έδωσε ασυλία σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που παρείχαν θαλασσοδάνεια…

Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να επεκτείνουν τις έρευνές τους και στον τρόπο με τον δανειοδοτήθηκαν τα πολιτικά κόμματα. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 420.000.000 ευρώ στα πολιτικά κόμματα.

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε γιατί έχουν επιλέξει τα κόμματα να ακολουθήσουν το δρόμο του στρατηγικού κακοπληρωτή και ενώ εισπράττουν παχυλές κρατικές ενισχύσεις αρνούνται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους πυλώνες της κοινωνίας και θα πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

Δεν είναι δυνατόν να χάνουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμούς άτυχοι πολίτες με χρέη πεντακοσίων ευρώ και τα ΜΜΕ μαζί με τα πολιτικά κόμματα να μην δέχονται τις κυρώσεις του νόμου.

Χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα θετικό σε μία κοινωνία.

danioliptes.gr