Την εποχή της ευμάρειας τα πολιτικά κόμματα λάμβαναν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες χωρίς καμιά απολύτως εγγύηση.

Με τον ίδιο τρόπο κυβερνούσαν και τη χώρα, μόνο που τώρα το λογαριασμό καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός και για εγγυήσεις έχουν δοθεί ακόμα και η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος και η Επίδαυρος.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως οι εθνοπατέρες με την πολιτική που ακολούθησαν, όχι μόνο κατέστρεψαν τη χώρα, αλλά υποθήκευσαν και το μέλλον των επόμενων γενιών.

Τα κόμματα, που υποτίθεται ότι είναι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας έχουν καταντήσει σφηκοφωλιά κηφήνων που έχουν ως μοναδικό όνειρο το διορισμό στο δημόσιο.

Για να υπάρχει οικονομική αυτοτέλεια των κομμάτων θεσπίστηκε η κρατική χρηματοδότηση, που όμως ενώ αρκεί για να συντηρήσει ένα κόμμα, δεν αρκεί για να ταΐζει τους δεκάδες παρατρεχάμενους και τις μεγάλες σπατάλες που γίνονται (γυμναστήριο στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, αργόσχολοι υπάλληλοι στη Νέα Δημοκρατία κλπ).

Έτσι τα κόμματα οδηγήθηκαν στον τραπεζικό δανεισμό με τη διαφορά ότι μόνο παίρνουν και δεν δίνουν πίσω ούτε δεκάρα!

Αυτή η κατάσταση βόλευε και τις ίδιες τις τράπεζες που άφηναν τα κόμματα να μην πληρώνουν, προκειμένου να τους κάνουν πλάτες στις παρανομίες τους.

Οι τράπεζες με τις παράνομες πρακτικές τους κέρδιζαν πολλά περισσότερα, από αυτά που έδωσαν στα κόμματα ως δανεικά και αγύριστα.

Φθάσαμε, λοιπόν, σήμερα να έχουμε αναθέσει τις τύχες της πατρίδας μας σε ανθρώπους που διαχειρίστηκαν με απόλυτη αποτυχία.

Οι πολιτικοί αυτοί διακρίθηκαν στον ανεξέλεγκτο δανεισμό, στη διασπάθιση της κρατικής επιχορήγησης και τις μεγάλες σπατάλες. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κακή πολιτική που εφάρμοσαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα, χρησιμοποιεί κορυφαία στελέχη τους στην κυβέρνησή του (Τζάκρη, Μπόλαρη, Καμμένο, Παπακώστα,Κουντουρά, Κουρουμπλή, Ξενογιαννακοπούλου κλπ).

Είναι κωμικοτραγικό να κυβερνάς με αυτούς που κατηγορείς και συγχρόνως να διατυμπανίζεις ότι γκρεμίζεις το παλαιό κατεστημένο.

Οι συγκεκριμένοι θα βρεθούν διπλά κατηγορούμενοι στο εδώλιο της ιστορίας, καθώς χρεοκόπησαν και τη χώρα και τα κόμματά τους, ενώ μετακύλησαν τα χρέη των δικών τους επιλογών στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Σε αυτά τα οχτώ χρόνια της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης πολιτικής κρίσης έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι σημερινοί πολιτικοί και τα σημερινά υφιστάμενα κόμματα είναι αδύνατον να δώσουν τις λύσεις που χρειάζονται οι πολίτες.

Τα μεγάλα κόμματα κοπιάζουν να κρατήσουν διψήφια ποσοστά, ενώ τα περισσότερα μικρά διαλύονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η χώρα, οι πολίτες και η κοινωνία έχει άμεση ανάγκη από ένα κόμμα που όχι μόνο θα διαχειρίζεται την εξουσία, αλλά θα ασκεί πολιτική κόντρα στην επιβολή της φτώχειας και χωρίς τον βραχνά του ξένου ελέγχου.

Χρεοκοπημένα κόμματα και επαγγελματίες πολιτικοί δεν έχουν πλέον ούτε ρόλο, ούτε θέση στην πολιτική σκηνή. Το καινούριο έρχεται και έρχεται για να μείνει και να τα αλλάξει όλα.

danioliptes.gr