Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει για τις σκαφάτες διακοπές στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για το αν η εικόνα του στο σκάφος ήταν ένα λάθος μήνυμα που έστελνε στους πολίτες, αλλά απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα. Αντίθετα, με λίγο ειρωνικό τρόπο, σχολίασε πως δεν ήταν σε σκάφος συγκεκριμένων γνωστών επιχειρηματιών (χρησιμοποίησε και το όνομα του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου), αλλά σε σκάφος μιας συνεργάτιδάς του.

«Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου! Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη. Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο διάλογος με τον Αλέξη Παπαχελά:
Παπαχελάς: Δεν θυμώνετε με τον εαυτό σας δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας να σας πει ότι είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο για έναν πρωθυπουργό;
Τσίπρας: Ποιο ακριβώς;
Παπαχελάς: Το ότι πήγατε στο σκάφος μιας συμβούλου σας.
Τσίπρας: Πάντως δεν πήγα στο σκάφος του κ. Αλαφούζου…
Παπαχελάς: Οχι προφανώς, ούτε στη βάρκα του κ. Καρανίκα…
Τσίπρας: Λυπάμαι που φέρνετε αυτό το θέμα με αυτόν τον τρόπο. Ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του, έχει δικαίωμα να κάνει ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά του όταν του λέει ένας συνεργάτης του σου προσφέρω αυτή την δυνατότητα. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν τις φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής και τις πούλησαν έναντι αντιτίμου προφανώς για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός.
Παπαχελάς: Δεν ήταν λάθος μήνυμα;
Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός ξέρει αν η ζωή μου είναι μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στη χλιδή, αν έχω βγάλει χρήματα από την πολιτική.
Κοσιώνη: Δεν «κλωτσά» με την εικόνα σας;
Τσίπρας: Η εικόνα θα “κλωτσούσε” αν βρισκόμουν σε ένα σκάφος ενός επιχειρηματία που έχει κατηγορηθεί για διαπλοκή. Βρέθηκα στο σκάφος μιας γυναίκας συνεργάτιδάς μου που είχε την οικονομική δυνατότητα ο σύζυγός της και δεν την απέκτησε από την δική μου εύνοια.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/ametanoitos-o-tsipras-gia-tis-skafates-diakopes