21 Απριλίου 2021

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Χαράλαμπος Περβανάς: Από την μία ο λαός και από την άλλη κυβέρνηση, Μέρκελ, θεσμοί και τράπεζες. Ας κερδίσει ο καλύτερος…

1 min read

Ο συναγερμός της πανδημίας έληξε. Μέχρι και τα πανηγύρια επιτρέπονται πλέον. Μπαρ και εστιατόρια είναι οι τελευταίοι που εναγωνίως περιμένουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, έστω και την τελευταία στιγμή. Πως, όμως, περιμένουν να ανακτήσουν το χαμένο τους τζίρο; Από τον φτωχοποιημένο Έλληνα; Τα ευχολόγια της κυβέρνησης δεν αρκούν.

Το κράτος έδωσε ψίχουλα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους και με τα «φιλοεργοδοτικά» νομοθετήματα οι άνεργοι πληθαίνουν ενώ η εκ περιτροπής εργασία τείνει να γίνει κανόνας. Πως λοιπόν θα πάρει μπροστά η αγορά; Με τους τουρίστες που θα τους περιμένουμε με τα κιάλια; Από την άλλη ο κος. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κουβέντα δε λένε για την «έκρηξη» των κόκκινων δανείων και τα εκατομμύρια δανειοληπτών που ζούνε μια νέα κρίση στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Οι «σφαλιάρες» από τους θεσμούς πέφτουν διαδοχικά με αποτέλεσμα να βγαίνουν, οι ανύπαρκτοι κατά τα άλλα υπουργοί, και να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μιλώντας για «κουλτούρα πληρωμών» σε έναν λαό που έχει καταντήσει ο πιο κουλτουριάρης καλοπληρωτής ή μάλλον το πιο μεγάλο κορόΐδο της Ευρώπης. Πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει τις μαύρες τρύπες των προϋπολογισμών του κράτους, τα διεφθαρμένα αλισβερίσια «ημέτερων» και τις απαράδεκτες ανακεφαλαιοποιήσεις των αδηφάγων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Κοντός ψαλμός….. Οι αντοχές του Έλληνα τελειώνουν. Τόσο οι οικονομικές όσο και οι ψυχικές. Κι αν το καλοκαίρι θα περάσει «στραβά κουτσά», από τον Σεπτέμβριο τα πράγματα θα αγριέψουν. Από την μία ο λαός και από την άλλη κυβέρνηση, Μέρκελ, θεσμοί και τράπεζες. Ας κερδίσει ο καλύτερος…

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.