Category: Άρθρα (page 1 of 874)

Θέμα χρόνου οι αυξήσεις στη ΔΕΗ -Οι ρύποι εκτοξεύουν τα τιμολόγια

Η ΔΕΗ βρίσκεται αντιμέτωπη εκτός από τη «μαύρη τρύπα» που προκαλούν στα έσοδα οι οφειλές, και την εκτίναξη της τιμής των δικαιωμάτων ρύπων που επηρεάζουν σημαντικά τα κόστη της εταιρείας.

Αν δε γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια για να καλυφθεί το κόστος των CO2, η ΔΕΗ- που είναι βαριά εξαρτημένη από … Διαβάστε περισσότερα

«Καμπανάκι» Τόμσεν για το χρέος στην Ευρωζώνη

Πολλές χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν αξιοποιήσει τα χρόνια της ανάπτυξης για να μειώσουν το χρέος και να ετοιμαστούν για την επόμενη οικονομική επιβράδυνση τόνισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σε συνέντευξη τύπου στο Μπαλί στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ, κατά την οποία … Διαβάστε περισσότερα

Εφορία: Χαράτσι 22% για όσους δεν καλύψουν το αφορολόγητο με κάρτες

Στενεύουν τα περιθώρια για περισσότερους από 4 εκατ. φορολογούμενους που θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καλύψει το αφορολόγητο όριο με δαπάνες μέσω καρτών ή ηλεκτρονικών συναλλαγών, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμα 22% επί του ποσού που υπολείπεται.

Μπορεί να εξετάζεται η αύξηση του ποσού που θα χτίζει … Διαβάστε περισσότερα

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Αθήνα -Πλεόνασμα 3,5% με ντρίπλα για τις συντάξεις

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει, πλέον, «τρύπα» στον φετινό Προϋπολογισμό είναι καλό νέο. Το ότι δεν προβλέπει, όμως, υπερπλεονάσματα ούτε για το 2018 ούτε για το 2019, δυσκολεύει τους χειρισμούς της Αθήνας για τις συντάξεις και όχι μόνο.

Μέχρι σήμερα το ΔΝΤ (Fiscal Monitor Απριλίου 2018) υποστήριζε επισήμως … Διαβάστε περισσότερα

Λαφαζάνης: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου -Σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητούν τις συνδιαλέξεις μου

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και την δικαστική έρευνα σε βάρος του, για να «στηθούν κατηγορίες σε βάρος του».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στην συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνα … Διαβάστε περισσότερα

Κράτος «Δεν πληρώνω» -Ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες

Σύμφωνα με στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τον Αύγουστο οι κρατικοί φορείς χρωστούσαν συνολικά 3,036 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δισ. αφορούσαν ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων, ενώ εκκρεμούσε να δοθούν και άλλα 1,062 δισ. ευρώ για επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Τα χρέη … Διαβάστε περισσότερα

Στα πλούτη οι βουλευτές, στην πείνα οι πολίτες

Αν υπολογίσει κάποιος τα χρήματα που λαμβάνει ένας βουλευτής τα τέσσερα χρόνια της θητείας του στο κοινοβούλιο, θα δει ότι αγγίζουν τις 300.000 ευρώ! Ένα ποσό που ουδείς μισθωτός θα βγάλει δουλεύοντας τίμια επί τέσσερα έτη.

Αν εξετάσουμε, το τι κάνει (και το τι δεν κάνει) ένας βουλευτής κατά τη … Διαβάστε περισσότερα

Οι πολιτικοί χρεοκόπησαν τη χώρα και τα κόμματά τους

Την εποχή της ευμάρειας τα πολιτικά κόμματα λάμβαναν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες χωρίς καμιά απολύτως εγγύηση.

Με τον ίδιο τρόπο κυβερνούσαν και τη χώρα, μόνο που τώρα το λογαριασμό καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός και για εγγυήσεις έχουν δοθεί ακόμα και η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος και η Επίδαυρος.… Διαβάστε περισσότερα

Νεκρανάσταση των τραπεζών χωρίς νόημα

Σε μία χώρα και σε μια κοινωνία όπως η δική μας, θα έπρεπε όλοι να προσπαθούν αν βρουν τρόπους με τους οποίους θα έρθει η ανάπτυξη και θα βγούμε από το τέλμα της ατέλειωτης κρίσης.

Αντίθετα, όλοι απεργάζονται σχέδια για το πως θα διατηρήσουν στην ζωή τον μεγαλύτερο υπεύθυνο για … Διαβάστε περισσότερα

Νέα προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των δανειοληπτών – καταναλωτών

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος υπέβαλε νέα αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταγγέλλοντας τη μεροληπτική στάση μερίδας των Ελλήνων δικαστών που εκδίδουν διαταγές πληρωμής σε βάρος των δανειοληπτών.

Στο πλαίσιο αυτής τη διαδικασίας, οι δικαστικοί λειτουργοί δεν προχωρούν σε αυτεπάγγελτους … Διαβάστε περισσότερα

Older posts