Δεν πιστεύω να υπάρχει Έλληνας που να πίστεψε πως οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ έπαθαν «κρίση» συνείδησης; Ο απάνθρωπος, ο ασυνείδητος, ποτέ δεν παθαίνει κρίση συνείδησης.

 

Προς τι λοιπόν η έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στην δημοσιότητα και προκάλεσε τόσες συζητήσεις;

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

 

Μας είπε τίποτα καινούργιο η έκθεση του ΔΝΤ; Ασφαλώς κι όχι!
Χρειαζόμαστε την έκθεση του ΔΝΤ για να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και τους Έλληνες ήταν καταστροφικά; Ασφαλώς κι όχι!

Ζητάει συγνώμη η έκθεση του ΔΝΤ και προτείνει την αποκατάσταση των ζημιών που προεκλίθησαν στους Έλληνες; Για τρελούς ψάχνετε;


Υπήρξε ουσιαστική αντίδραση από τους πολιτικούς μας και ειδικότερα από την κυβέρνηση; Ποιος Θανάσης;

 

Γι’ αυτό ας μη ξεγελιόμαστε.

 

Αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, όπως κι άλλες που θα δημοσιευτούν στο μέλλον, λειτουργούν σαν τις βαλβίδες ασφαλείας στις χύτρες ταχύτητας. Όταν δημιουργείται μεγάλη πίεση, μπαίνουν σε λειτουργία κι αποφορτίζουν το οξυμένο πολιτικό κλίμα.

 

Μπορεί κάποιος να δυσπιστεί με τα πιο πάνω και ίσως να έχει δίκιο. Ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο. Όμως υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα που από τις πρώτες ημέρες του μνημονίου είχα θέσει.

 

Το πρώτο ερώτημα είναι: γιατί οι τοκογλύφοι δανειστές μαζί με τους «συμμάχους» και τους εταίρους μας συνεργάστηκαν με το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα και μάλιστα αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, προκειμένου στην κυβέρνηση να βρίσκονται συνεχώς, όλοι εκείνοι που καταχρέωσαν την χώρα, ελάμβαναν αποδεδειγμένα μίζες, δημιούργησαν ένα προβληματικό δημόσιο τομέα;.

 

Γιατί δεν απαίτησαν την απομάκρυνσή τους προκειμένου υγιείς πολίτες, που νοιάζονται για το καλό της Ελλάδας, να αναλάβουν την διακυβέρνησή της;

Το δεύτερο και πιο απλό ερώτημα είναι: γιατί αν κι έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημέρα υπογραφής του πρώτου μνημονίου, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ούτε κι αυτή η αξιόλογη πολιτικός κυρία Μέρκελ, δεν αντέδρασαν που 110 δημόσιοι οργανισμοί, οι οποίοι έπρεπε να καταργηθούν από το 2010 σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εξακολουθούν να λειτουργούν και να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος με πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως;

 

Γιατί επιτρέπουν να λειτουργούν αυτοί οι δημόσιοι οργανισμοί, οι οποίοι χρησιμεύουν μόνο για να διατηρούν κομματικά στελέχη, υπηρέτες του συστήματος, σε θέσεις με παχυλούς μισθούς;

 

Απεναντίας, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, πιέζουν συνεχώς, για μείωση μισθών και συντάξεων, επιβολή δυσβάστακτων φόρων, αποδεικνύοντας με τον πλέον φασιστικό τρόπο, ότι το μόνο που επιζητούν οι καταστροφείς της Ελλάδας είναι να κάνουν φτωχούς τους Έλληνες προκειμένου το κεφάλαιο που τους διορίζει, να αγοράσει τον πλούτο της Ελλάδας σε εξευτελιστικές τιμές.

 

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

 

Είδατε να νοιάζεται η κυβέρνηση ή η Τρόικα για τον πρώτο πυλώνα της Οικονομίας, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα; Για την ανάπτυξη της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας; Αν δεν παράγουμε σαν χώρα το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων που χρειάζονται για να ζήσουν οι πολίτες αυτής της χώρας, τι Κράτος πρόνοιας είμαστε; Ποια οικονομία εφαρμόζουμε;

 

Στην Αργεντινή η πολιτική κατά της ανεργίας που εφαρμόστηκε, προέβλεπε, να εργάζεται τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια. Για να μην υπάρχουν εξαθλιωμένες οικογένειες, εξάπλωση των διαζυγίων (διάλυση οικογενειών), αύξηση της παιδικής παραβατικότητας, της πορνείας, του εγκλήματος. Η εξασφάλιση εργασίας σε ένα τουλάχιστον μέλος της οικογένειας βοηθά στην επιβίωσή της. Αν εξετάσετε ποιοι προσλαμβάνονται με τα προγράμματα, ειδικά στους Δήμους, θα οσμιστείτε το «ρουσφέτι», την πολιτική πελατεία. Και γι’ αυτό ορισμένοι, θα έπρεπε να ντρέπονται!

 

Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς κι η κυβέρνησή του, αποδεικνύονται συνεχιστές της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, μιας πολιτικής που επέβαλε το ΔΝΤ κι οι τοκογλύφοι.

 

Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που γίνεται σε Δήμους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και παρά τις καταγγελίες που γίνονται, οι δήμαρχοι συνεχίζουν να καταχρεώνουν ανενόχλητοι τους Δήμους.

 

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε ΜΚΟ χωρίς να εξετάζεται που και πως τα χρησιμοποιούν. Πολλοί ισχυρίζονται πως με τις ΜΚΟ γίνεται το μεγάλο φαγοπότι. Ένα φαγοπότι που «βολεύει» κι ορισμένους πολιτικούς παράγοντες με το αζημίωτο.

 

Ποιος ελέγχει τις ΜΚΟ για τα άτομα που προσλαμβάνει, για το αν τα κριτήρια είναι αξιοκρατικά ή κοινωνικά; Μέχρι Μητρόπολη της Αττικής προσέλαβε άτομο που οι δύο γονείς του κι ο αδελφός του εργάζονται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα! Και δεν προσέλαβε άνεργο που η οικογένειά του υποφέρει!

 

Τι έχετε να πείτε κύριε Σαμαρά;

 

Γι’ αυτό, μην περιμένετε πως κάτι καλό θα προκύψει μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ.

 

Ξέρουν πόσο ευκολόπιστος είναι ο Έλληνας, χρησιμοποιούν και τους τόσο καλούς δημοσιογράφους που έχουμε και που λένε πάντα την αλήθεια, και σιγά αλλά σταθερά, προχωρούν προς την ολοκλήρωση του σχεδίου τους.
Αν θέλετε, πιστέψτε τους και κάντε όνειρα.

 

Αν πάλι αμφισβητείτε ακόμα την καταστροφική πολιτική που μας έχουν επιβάλει ως μόνη και σωτήρια λύση, αντισταθείτε όπως μπορεί ο καθένας.

 

Μέχρι να βρεθεί ο ηγέτης που θα πάρει στους ώμους του την Ελλάδα και τους Έλληνες, θεωρώντας τιμή του, να θυσιαστεί όπως ο Καποδίστριας,
Μέχρι τότε, καλό κουράγιο σε όλους…

 

Ιάκωβος Ποθητόςαπόolympia