ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-02

Μια άνευ προηγούμενου επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς, Γιώργος Ρούσκας, εις βάρος όλων σχεδόν των Ελλήνων. Η επίθεση στρέφεται κατά των συλλογικοτήτων που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, αλλά όταν η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι δανειολήπτες, αυτό σημαίνει ότι η επίθεση στρέφεται εις βάρος όλων μας.

Ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς εμπλέκει ανεπίτρεπτα τον ιστορικό Σύλλογο σε μια αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών με κυβέρνηση, τρόικα, τράπεζες, μνημονιακά κόμματα, για την οποία δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο και καμιά αρμοδιότητα παρέμβασης και μάλιστα με το μέρος των τραπεζών και προφανέστατα σε βάρος της κοινωνίας. Αναλαμβάνει εργολαβικά το ρόλο άτυπου μνημονιακού εκπροσώπου και εκπροσώπου των τραπεζών και επιδίδεται σε αχαρακτήριστη συκοφάντηση κατά του κινήματος για την προστασία των λαϊκών περιουσιών, επιχειρώντας, έτσι, να ταυτίσει αδικαιολόγητα τον συμβολαιογραφικό κόσμο με τα συμφέροντα κυβέρνησης, μνημονιακού μπλοκ, τραπεζών και funds και τον ληστρικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει και συνεχίζουν να διαδραματίζουν στην χώρα.

Τα παραδείγματα που επιλεκτικά και κατά το δοκούν εμφανίζει ο Γεώργιος Ρούσκας στο Δελτίο Τύπου, για να πλήξει υποτίθεται το κίνημα, εντάσσονται στο πλαίσιο Γκαιμπελικής τακτικής και μιας τακτικής που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. ‘Ολοι γνωρίζουν πως όταν γίνονται μαζικοί πλειστηριασμοί και μέσα σε συνθήκες έντασης και αστυνομικής πίεσης είναι δύσκολο να ξεχωριστούν κάποιοι έναντι των υπολοίπων, διότι αν ξεκινήσει με κάποιους ”καλούς” πλειστηριασμούς η διαδικασία τότε δεν διακόπτεται εύκολα και δεν μπορεί να ελεγχθεί η εξέλιξη της.

Να σημειωθεί ότι, μόνο τον Σεπτέμβριο, και μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το  κίνημα απέτρεψε 118 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πέραν της αποτροπής του εκπλειστηριασμού πολλών μικρών και μεσαίων οικοπέδων, ακινήτων επαγγελματικής και βιοτεχνικής στέγης και ακινήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και ιδού η ύπουλη και εμπαθής ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Πειραιώς:

Δελτίο τύπου – Πλειστηριασμοί-Συμβολαιογράφοι

6 Οκτωβρίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.

Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.

Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!

Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

 

Αφιερώνουμε, επίσης, στο Προεδρείο των Συμβολαιογράφων Αθήνας μια μικρή τραγωδία από την ειδησεογραφία της ημέρας:

Κατάσχεση του πατρικού σπιτιού συνταξιούχου για χρέη 1.400 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. Αφιερωμένο στους συκοφάντες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

Με δάκρυα στα μάτια το πρωί της Πέμπτης ένας συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει.

Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.

«Είναι κατασχετήριο για το σπίτι που είχε γράψει προ δέκα ετών η μητέρα μου στο παιδί μου το οποίο όταν θα γίνει κι αυτό 18 χρονών θα πάει φυλακή γιατί σήμερα χρωστά κι αυτό άλλα 1400 ευρώ κι ας είναι δέκα χρονών…. Όταν θα’ ρθουν να πάρουν το σπίτι μου θα το πάρουν πάνω απ’ το πτώμα μου» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση παρατίθεται το βίντεο με τις δηλώσεις του συνταξιούχου:

danioliptes.gr