30222281_1852087624823265_538609759574556672_n

Στην σημερινή εποχή ο πολίτης βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται και τα έξοδα συνεχώς να αυξάνονται. Δεν είναι μόνο η υπερφορολόγηση, το αυξημένο κόστος της καθημερινότητας και οι δόσεις των δανείων, είναι και οι υπερβολικά αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Από το 2010 και μετά υπήρξε μια σκανδαλώδης αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που σε συνδυασμό με τους λοιπούς φόρους που εισπράττονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, οδήγησε πολλούς ανθρώπους στο να αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές.

Δυστυχώς, άνθρωποι αξιοπρεπείς έμειναν χωρίς ρεύμα, αφού ακόμα και η ρύθμιση που προτείνει η εταιρεία προβλέπει την ακέραια εξόφληση του τρέχοντος λογαριασμού.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που όλοι οι νοικοκυραίοι υποφέρουν, συγγενείς υπουργών βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν χρυσές δουλειές και βγάλουν πολλά χρήματα. Ο λόγος φυσικά για τον κ. Ορέστη Τσακαλώτο, εξάδελφο του υπ. Οικονομικών Ευκλέιδη Τσακαλώτου, ο οποίος αναλαμβάνει εθνικός εκκαθαριστής.

Η Qualco, η εταιρεία του Ο. Τσακαλώτου έχει υπογράψει συμφωνία με το Δημόσιο αξίας 12.000.000 ευρώ για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ. Επίσης, στον ξάδερφο Τσακαλώτο είχε ανατεθεί η αποκλειστική και εν λευκώ διαχείριση των 16 προβληματικών τραπεζών οι οποίες κατέρρευσαν εν μέσω Μνημονίου, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το ύψος της αμοιβής του. Έτσι λοιπόν, ο κ. Ορέστης θα θησαυρίζει κυνηγώντας τους χιλιάδες πολίτες στους οποίους η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα τις επόμενες μέρες.

Οι δυστυχισμένοι αυτοί συμπολίτες μας, δεν φθάνει που θα μείνουν δίχως ρεύμα, θα έχουν και τον ξάδερφο Τσακαλώτο να τους κυνηγάει μέρα-νύχτα για να εισπράξει το ληξιπρόθεσμο λογαριασμό της ΔΕΗ…

Φυσικά, η κυβέρνηση και η ΔΕΗ θέλοντας να δικαιολογήσουν αυτές τις ανήθικες ενέργειες, κάνουν λόγο για ανεξόφλητα χρέη 970 εκατ. από ρευματοκλοπές, ενώ η ΔΕΔΔΗΕ λέει ότι είναι 80 εκατ. οι συγκεκριμένες οφειλές! Είναι ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί στο δημόσιο ότι δύο υπηρεσίες που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο δεν μπορούν να συμφωνήσουν στους αριθμούς.

Παρόλα αυτά συμφωνούν στο ότι η σημαντική αύξηση των εμπορικών και των επισφαλών απαιτήσεων οφείλεται στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών χαμηλής και μέσης τάσης, κυρίως ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και διαφόρων έκτακτων επιβαρύνσεων στα τιμολόγια (πέραν των ανταγωνιστικών χρεώσεων), με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε πάνω από 5 δισ. ευρώ.

Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι σίγουρο το κότσος των ρευματοκλοπών, το οποίο φυσικά επιμερίζεται στους υπόλοιπους καταναλωτές αυξάνοντας κατά πολύ το μέσο λογαριασμό, είναι όμως 100% σίγουρο ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βιάζεται να ξεπουλήσει (να χαρίσει στην ουσία) την περιουσία του ελληνικού λαού. Όταν όμως πρόκειται να νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας ή την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας, τότε τα νομοσχέδια κατά έναν περίεργο τρόπο δεν έρχονται ποτέ για ψήφιση…

danioliptes.gr