Μετά από τρία χρόνια σκληρού μνημονίου η κυβέρνηση συνεχίζει και καταγράφει σημαντικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Ενώ η χώρα υποφέρει από τις μνημονιακές πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο λαός δεν φαίνεται να έχει πειστεί ότι υπάρχει μια άλλη λύση, ένας άλλος δρόμος που αν τον ακολουθήσει θα βγει κερδισμένος.

Αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην ανεπάρκεια που δείχνει η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την τριετία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβεί σημεία και τέρατα τα οποία όφειλε να εκμεταλλευτεί η Νέα Δημοκρατία, να τα κάνει σημαία της και να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα.

Αντ’ αυτού ακολούθησε τη νοοτροπία μιας άλλης εποχής που φανερώνει μια ιδεολογική, αλλά και πολιτική ανεπάρκεια.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ευαγγελίζεται μια συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, αλλά έχει αποτύχει να αναδείξει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι αναρίθμητα.

Η αλήθεια είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν δώσει πολλές ευκαιρίες στον πολιτικό τους αντίπαλο να τους αποδομήσει, αλλά δεν το έκανε.

Αντίθετα, έχουμε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ (Νίκη Κεραμέως, Κώστας Μπακογιάννης και σχεδόν το σύνολο των Καραμανλικών) που κάνουν λόγο για την καλή Αριστερά, της οποίας τους αγώνες σέβονται.

Τα φοβικά σύνδρομα της Νέας Δημοκρατίας είναι το μεγαλύτερο συστατικό της ανεπάρκειας της.

Είναι εξαιρετικά άτοπο να νομίζει η ΝΔ ότι η φθορά και η κόπωση του Τσίπρα θα την οδηγήσει στην εξουσία.

Αυτή η εναλλαγή λειτουργούσε το 90 και το 2000, αλλά δεν έχει καμιά εφαρμογή στην Ελλάδα του 2018.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός παλιάς κοπής όπως και τα περισσότερα στελέχη του επιτελείου του (Χατζηδάκης, Σταϊκούρας, Δένδιας κλπ) και δεν αντιλαμβάνονται τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας και το επιτελείο του.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται συχνά πυκνά την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και κανέναν άλλον φορέα, πως είναι δυνατόν να κατανοήσει την αλήθεια για τα κόκκινα δάνεια και τα υπόλοιπα προβλήματα των καταναλωτών με τις τράπεζες;

Η μονόπλευρη ενημέρωση δεν είναι και ότι καλύτερο.

Αλήθεια, θα πάρει θέση η ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τραπεζικά στελέχη με αστείες εγγυήσεις, γεγονός που επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης παρά τη συμφωνία αλήθειας που έχει συνάψει με τον κόσμο, ποτέ δεν βγήκε να πει την αλήθεια για τα μνημόνια, ότι δηλαδή έγιναν για να σώσουν αποκλειστικά τις τράπεζες και τους δανειστές, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει με τη στάση του ότι ακόμη και η αλήθεια είναι σχετική και δεν είναι διατεθειμένος να σπάσει αυγά αλλά θα συνεχίσει την παλαιοκομματική πρακτική του ώριμου φρούτου, διαψεύδοντας τις ελπίδες των πολιτών που κάποτε πίστεψαν ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που θα τους απαλλάξει από τον Τσίπρα και τον Καμμένο.

Δεν αποκλείεται να βρεθούν προ εκπλήξεως το βράδυ των εκλογών οι νεοδημοκράτες και να δουν είτε τον Τσίπρα να ξανακερδίζει τις εκλογές ή να γίνεται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Αν, λοιπόν, η ΝΔ χάσει τις εκλογές και επιτρέψει με τον έναν ή άλλο τρόπο να παραμείνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, θα ευθύνεται μόνο η ίδια και η παροιμιώδης ανεπάρκεια του προέδρου και των στελεχών της.

danioliptes.gr