Αμέσως μετά την έντονη παροχολογία των ημερών έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που κάνουν σαφές ότι τα ξένα funds που αγόρασαν κόκκινα δάνεια δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους αποπληρωμής με τους δανειολήπτες.

Τα funds τηλεφωνούν διαρκώς σε δανειολήπτες και τους δίνουν τελεσίγραφο σχετικά με την καταβολή της οφειλής και απειλούν ακόμη και με κατάσχεση μισθού.

Έχουν άραγε την εντύπωση τα funds ότι οι δανειολήπτες θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα κάνουν ό,τι τους πουν τα funds τη στιγμή που οι ατασθαλίες των τραπεζών έχουν κάνει τις 9 στις 10 δανειακές συμβάσεις να είναι άκυρες.

Τα funds μάλλον πιάστηκαν κορόιδα από τις τράπεζες, καθώς οι δανειακές συμβάσεις που αγόρασαν έχουν μικρότερη αξία και από το χαρτί υγείας.

Μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες πρέπει πρώτα να εκδώσουν βεβαίωση εξόφλησης του χρέους που είχε ο δανειολήπτης και για το ύψος της οφειλής ανά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα!

Αλήθεια, με τα δάνεια των κομμάτων τι γίνεται; Πουλήθηκαν στα funds όπως εκατομμύρια άλλα, ή ένα αόρατο χέρι τα εξαίρεσε;

Αφού λοιπόν, παραμένουν στις τράπεζες τα συγκεκριμένα δάνεια, το ερώτημα που τίθεται είναι αν εξυπηρετούνται ή όχι;

Υπάρχουν τράπεζες που έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον των κομμάτων για να πάρουν τα χρωστούμενα, όπως η Πειραιώς που κατάφερε να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια, από ότι φαίνεται αυτές οι αποφάσεις δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων των κομμάτων φτάνει τα 420 εκατομμύρια.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα κόμματα, ενώ έχουν σταθερά εισοδήματα από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν, επιλέγουν να μην πληρώνουν τις οφειλές τους. Μιλάμε, δηλαδή, ξεκάθαρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές!

Από την πλευρά τους όμως ούτε οι τράπεζες πιέζουν καταστάσεις.

Δεν κινούνται νομικά για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, δεν δεσμεύουν τις κρατικές επιδοτήσεις, που τα κόμματα έχουν δηλώσει ως εγγύηση, ούτε βγάζουν σε πλειστηριασμό την ακίνητη περιουσία των κομμάτων.

Αντίθετα κυνηγούν ανελέητα κάθε κακομοίρη που έχει ένα σπιτάκι και χρωστάει πεντακόσια ευρώ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο πολίτης είναι απροστάτευτος από τις πρακτικές των τραπεζών και των funds. Οι μόνοι που προστατεύονται είναι τα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το χρέος της, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι και συχνός θαμώνας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το ΠΑΣΟΚ, σαν κοινός απατεώνας, αλλάζει συνεχώς ονόματα και ΑΦΜ (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής).

Ελπίζουμε να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τις προθέσεις του για το άρθρο 78 του αναπτυξιακού νόμου ν. 4146/2013 που δίνει ασυλία στους τραπεζίτες, για την εισφορά του ν. 128/75 που πληρώνουν οι δανειολήπτες και για το άνοιγμα του πλαισίου της δωρεάν νομικής βοήθειας.

danioliptes.gr