Η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 60 με τις ξένες υπηρεσίες να αλωνίζουν και στην ουσία να ελέγχουν την χώρα με την ελληνική κυβέρνηση να έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο σε τέτοιο σημείο που να μην μπορεί να το ανεχτεί ούτε ο τότε πρωθυπουργός και τελικά να εγκαταλείπει αηδιασμένος την χώρα και να επιστρέφει μετά από 11 χρόνια.

Τόσες δεκαετίες έχουν περάσει και τελικά στην ουσία δεν άλλαξαν και πολλά σε αυτόν τον έρημο τόπο.

Μπορεί να μην υπάρχει Κα γκε μπε και η ΣΙΑ με την Ιντέλιτζενς Σέρβις να μην ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στην χώρα, αλλά άλλοι ξένοι επάξια τους έχουν αντικαταστήσει.

Πλέον δεν κάνουν κουμάντο στα κρυφά τα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών, αλλά η τρόικα από τις σουίτες του Χίλτον και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, από τα πολυτελή γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλα γίνονται με το φως της μέρας και χωρίς πια να κρύβονται.

Το υπερταμείο λύνει και δένει, το ΝΑΤΟ κάνει ό,τι θέλει μαζί με την Frontex στις ελληνικές θάλασσες, η τρόικα γράφει τους νόμους στα αγγλικά και οι βουλευτές μόνο τους ψηφίζουν.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του Μάριο Ντράγκι κάνει ότι θέλει με εκτελεστικό βραχίονα την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μαζί και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που υπαγορεύει πως θα κινηθεί η ελληνική οικονομία.

Η Βουλή νομοθετεί για να μπορούν τα ξένα funds με σχετική ευκολία να αρπάζουν τα σπίτια, πλέον και την πρώτη κατοικία, των δανειοληπτών.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αποτελούν διαχειριστές και μόνο των εντολών των ξένων που λυμαίνονται τον τόπο.

Πόση, αλήθεια, πρόοδος επετεύχθη στην Ελλάδα, ώστε μισόν αιώνα αργότερα να ρωτάμε ξανά την ίδια ερώτηση: Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

danioliptes.gr – kelda.gr