Μόνο οι προεκλογικοί μήνες μπορούν να χωρέσουν περισσότερα παραμύθια απ όσα ακούγονται από τους πρωθυπουργούς με το «άνοιγμα» της πολιτικής χρονιάς στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Τα συμφωνηθέντα μνημόνια συμπεριλαμβανομένου και αυτού του 2015 που συνυπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πρέπει να τηρηθούν είπαν χωρίς περιστροφές στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο ο φίλος Μακρόν όσο και η φίλτατη Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, όταν έσπευσε να υποβάλλει σέβη και να διερευνήσει αν και τι μπορεί να αποσπάσει απ αυτούς.

Κι αυτά τα συμφωνηθέντα περιλαμβάνουν όρους που εξασφαλίζουν πρώτα και κύρια την αποπληρωμή του χρέους «το οποίο εξακολουθεί και μεγαλώνει» και όχι την ανακούφιση της ελληνικής μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και λοιπών υποζυγίων. Στα συμφωνηθέντα περιλαμβάνεται επίσης η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων «κωδική ονομασία του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας υπό την στενή και την ευρεία της έννοια» τις οποίες με εξαιρετικό ζήλο προώθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό… ξαναπάμε πάλι απ την αρχή διότι, Όλοι θυμούνται για το ψαλίδι που έπεσε στα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά κι εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων (Δημοσίου κι Ιδιωτικού τομέα).

Όλοι θυμούνται κι ακόμα πληρώνουν τα δυσβάστακτα χαράτσια και την φοροληστεία να πέφτουν σαν τους γύπες στους αυτοαπασχολούμενους και στο λαό συνολικά.

Ελάχιστοι μπορούν να διακρίνουν πως μετά το 2015 και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο που άλλαξε ήταν το… χαρτί περιτυλίγματος των μνημονίων… Από πρασινομπλέ με μαύρους κόκκους έγινε πρασινορόζ πάλι με μαύρους κόκκους…