24 Ιανουαρίου 2021

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η«Τράπεζα Πειραιώς» μετατρέπεται σε εταιρεία «χόλντινγκ» (εταιρεία χαρτοφυλακίου)

1 min read

Παρότι στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ χάρισαν την ΑΤΕ, την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και την MARFIN BANK και ποιος ξέρει τι άλλο, και αφού «μοίρασαν» θαλασσοδάνεια σε ημέτερους, τώρα η τράπεζα, υπό τη σημερινή της μορφή εμφανίζει μεγάλες ζημίες και σοβαρή επιδείνωση των κεφαλαιακών της δεικτών, έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν το μοντέλο εταιρικού μετασχηματισμού της Eurobank.

Με το υιοθετούμενο μοντέλο, τα βάρη αυτά επωμίζεται η τωρινή «Τράπεζα Πειραιώς», η οποία μετατρέπεται σε εταιρεία «χόλντινγκ» (εταιρεία χαρτοφυλακίου). Όλες οι τραπεζικές δραστηριότητες της αποσχίζονται ως κλάδος και μετατρέπονται σε μία ΝΕΑ «Τράπεζα Πειραιώς», που δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου κόκκινων απαιτήσεων.

Έτσι και… Προτού ο κόκορας λαλήσει!!! και ίσως τους κατηγορήσουν για «δόλο», το ΔΣ της Πειραιώς αποφάσισε την Πέμπτη να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία διάσπασης της τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και σύσταση νέας εταιρείας – πιστωτικού ιδρύματος. Έτσι απλά…

Αν όλα αυτά μπορεί να τα κάνει μια Α.Ε. «εκτός του τραπεζικού συστήματος» τόσο γρήγορα και εύκολα και να μη κατηγορηθεί… είναι άλλο ερώτημα!!!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.