Σύμφωνα με το Reuters κάποια hedge funds του εξωτερικού που δυσανασχετούν με την ελληνική πρόταση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων απειλούν πως θα……..καταφύγουν σε ένδικα μέσα αν δεν δεχτούν καλύτερη προσφορά από την ελληνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για διάφορα hedge funds που κατέχουν περίπου το ένα δέκατο των υπό ανταλλαγή ομολόγων και τα οποία επιλέγουν να κρατούν άκαμπτη στάση. Σύμφωνα με το Reuters τα εν λόγω hedge funds ακόμα και αν τελικά επιλέξουν τη μη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, δεν αναμένεται να εκτροχιάσουν την προσπάθεια του PSI, αλλά θα μπορούσαν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε μακρόχρονη και δαπανηρή δικαστική διαμάχη, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με αντίδικο την Αργεντινή.

«Γνωρίζω ότι διάφοροι επενδυτές εξετάζουν σοβαρά και ενεργά όλες τις επιλογές τους, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστηρίων», είπε ο Στήβεν Φριελ της Brown Rudnick, μίας από διάφορες δικηγορικές εταιρίες που εμπλέκονται σε σχετικές συζητήσεις.

Άλλη μία δικηγορική εταιρία, η Binghmam McCutchen, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρέχει νομική υποστήριξη σε κατόχους ελληνικού ομολόγου εκφρασμένου σε ελβετικά φράγκα, αξίας 707 εκατ. δολαρίων. Το ένα τέταρτο από αυτά τα ομόλογα εκτιμάται ότι βρίσκεται στην κατοχή των hedge funds.

Hedge funds κατέχουν και μέρος ενός μικρού ομολόγου ύψους 450 εκατ. ευρώ που λήγει το Μάιο, ποσοστό αρκετό για να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους, κατά την άποψη διάφορων τραπεζιτών και δικηγόρων.

«Είναι αρκετά προφανές πως οι κάτοχοι του συγκεκριμένου ομολόγου δεν διάκεινται θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους», δήλωσε πηγή κοντά στις συνομιλίες για το PSI.

Πηγή: kafeneio.gr