3 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-03-2012

1 min read

Μας Κοροϊδεύουν…  


Αλλά και αυτά ακόμη τα περιβόητα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών, που εξαγγέλλει τις τελευταίες μέρες ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, αποτελούν στην ουσία μια «τρύπα στο νερό» και έχουν ως μοναδικούς στόχους τον εμπαιγμό και την παραπληροφόρηση των απεγνωσμένων πολιτών.

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Σπυράκου, κάθε πολίτης θα μπορεί να διατηρεί σε έναν τραπεζικό λογαριασμό 2.000 ευρώ, που δε θα κατάσχονται και στο εξής δε θα είναι υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση.


Με όλο το σεβασμό, αλλά ποιον κοροϊδεύετε κ. Σπυράκο, όταν κάνετε λόγο για ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό έως 2.000 ευρώ, όταν εδώ και τόσα χρόνια κλείνετε τα μάτια στην τακτική των τραπεζών να «στραγγίζουν» τους δανειολήπτες, κατάσχοντας τα σπίτια τους, ακόμη και το τελευταίο ευρώ που έχουν στην άκρη ή το μεγαλύτερο μέρος των μισθών και των συντάξεών τους;

Για ποιον εξωδικαστικό συμβιβασμό μας μιλάτε, όταν εδώ και 1,5 χρόνο που εφαρμόζεται ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μετριούνται στα «δάχτυλα τους ενός χεριού» -και μάλιστα με την απόλυτη ανοχή ή συγκατάθεσή σας-, οι περιπτώσεις που προχώρησε η εξωδικαστική ρύθμιση;

Μήπως δεν ξέρατε ότι συνεχώς οι τράπεζες βάζουν εμπόδια στην όποια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Σαφώς και το γνωρίζατε, απλώς τόσο καιρό αδιαφορούσατε για το πρόβλημα και κατά συνέπεια για την απελπισία των δανειοληπτών.

Απίστευτη κοροϊδία αποτελεί και η πρόταση 25 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για «κούρεμα» μέχρι και 30% των χρεών των δανειοληπτών προς τις τράπεζες.

Είναι εξοργιστικό κ. βουλευτές να θυμάστε τους απεγνωσμένους Έλληνες πολίτες μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές. Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά όλοι οι Έλληνες ότι μέχρι τώρα αδιαφορούσατε παντελώς για τα προβλήματά μας και το μόνο που κάνατε ήταν να ψηφίζατε μνημόνια και κάθε λίγο δυσβάσταχτα μέτρα για την τσέπη μας και τη ζωή μας!

Νέα μεγάλη πρόκληση

Νέα μεγάλη πρόκληση σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού αποτελεί η τροποποίηση του άρθρου 346 του αστικού κώδικα με το άρθρο 2 του νέου Ν. 4055/2012 για την “Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής”, με αποτέλεσμα να τιμωρούνται και να επιβαρύνονται με νέα εξοντωτικά επιτόκια, όσοι δανειολήπτες προσπαθούν απλώς να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, κάτι που κατοχυρώνει και το ίδιο το Σύνταγμα.

Πλέον, όσοι πολίτες προσφύγουν στο Εφετείο κατά τραπεζών για ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και χάσουν τη δίκη, εκτός από το γεγονός ότι θα πληρώσουν 200 ευρώ ως παράβολο για την έφεση, θα τιμωρηθούν και με νέο συμβατικό τόκο υπερημερίας, το ύψος του οποίου θα φτάνει στο 3%.

Είναι εξόφθαλμη η προσπάθειά σας κ. πολιτικοί να αποτρέψετε τους Έλληνες πολίτες από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος σας για μία φορά ακόμη είναι να προασπίσετε τα συμφέροντα των Τραπεζών. Και σε αυτή την προσπάθειάς σας, όμως, θα μας βρείτε πάλι απέναντί σας…!

Ο Πρόεδρος  

Περβανάς Χαράλαμπος

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.