Με ψεύτικες υποσχέσεις γεμίζουν για μια ακόμα φορά προεκλογικά τον Eλληνικό λαό

Πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» 

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» προσπαθείτε να πουλήσετε για μία ακόμη φορά στον καταταλαιπωρημένο ελληνικό λαό κύριοι πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων. Εσείς που πριν από λίγες μέρες υπογράψατε το νέο μνημόνιο και προσθέσατε ακόμη περισσότερα δυσβάσταχτα μέτρα στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών, έρχεστε τώρα να μας «χρυσώσετε το χάπι», εξαγγέλλοντας «διευκολύνσεις» και «ελαφρύνσεις». Δυστυχώς, όμως, για εσάς πλέον ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι για το μόνο που νοιάζεστε είναι η συγκέντρωση των ψήφων και η διατήρηση της «καρέκλας» της εξουσίας.
 

Εσείς δεν ήσασταν κ. πολιτικοί που πριν από λίγες μέρες δυσκολέψατε ακόμη περισσότερο τη ζωή των δανειοληπτών, δηλαδή του 70% των Ελλήνων πολιτών, με την τροποποίηση του άρθρου 346 του αστικού κώδικα με το άρθρο 2 του νέου Ν. 4055/2012 για την “Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής”,; Προσπαθήσατε να περάσετε στα «ψιλά γράμματα» το γεγονός ότι με την εν λόγω τροποποίηση, όσοι δανειολήπτες στο εξής προσφύγουν στο εφετείο σε βάρος τραπεζών και δε δικαιωθούν, θα επιβαρυνθούν ως τιμωρία  και με ένα επιπλέον επιτόκιο, το ύψος του οποίου φτάνει στο 3%.

Δυστυχώς, όμως, για εσάς πλέον «έχουν γνώση οι φύλακες».
Τώρα, λοιπόν, έρχεστε να μας υποσχεθείτε ότι μετά τις εκλογές θα «κουρευτούν» τα χρέη  των Ελλήνων πολιτών προς τις τράπεζες. Θα επρόκειτο σίγουρα για ένα υπέροχο και ιδιαιτέρως αποτελεσματικό μέτρο, αν, βέβαια, εννοούσατε την εξαγγελία σας.

Όμως, επειδή στόχος σας είναι για μία ακόμη φορά να ξεγελάσετε τον ελληνικό λαό, σας ενημερώνουμε ότι πλέον δεν «τσιμπάμε» από τις φρούδες ελπίδες που μας «ταΐζετε».

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο μοναδικός σας στόχος είναι να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των τραπεζών και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα μας τα γυρίσετε πάλι, μόλις πάρετε την ψήφο μας.

Είμαστε σίγουροι ότι στις καλένδες θα ριχτούν μετά τις εκλογές και οι όποιες άλλες υποσχέσεις μας δίνετε αυτό το χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αντί για ελαφρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων ή όπου αλλού, μετά τις εκλογές θα μας επιβάλλετε νέους φόρους και «χαράτσια». Επίσης, μας προκαλείτε το γέλωτα με τις εξαγγελίες σας περί «επιδόματος φτώχειας» -πολύ αργά αντιληφθήκατε ότι ο ελληνικός λαός είναι πλέον πολύ φτωχός-, αφού γνωρίζουμε ότι αν τελικά αυτό χορηγηθεί, θα αντικαταστήσει άλλα επιδόματα, όπως αυτά των πολυτέκνων, το φοιτητικό κλπ.

Μας οδηγούν σε αυτοκτονίες. 

Ο Ελληνικός λαός έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, για τα οποία αδιαφορείτε κ. πολιτικοί. Έχετε φέρει τον Ελληνικό λαό σε τέτοιο σημείο πλέον που να ξεπερνάει με σχετική ευκολία ακόμη και το όριο του απονενοημένου διαβήματος. Το γεγονός ότι μόνο το πρώτο περσινό εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 45% οι αυτοκτονίες των πολιτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες το επισημαίνουν εξειδικευμένοι επιστήμονες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, ένας στους τέσσερις πάσχοντες από ψυχικό νόσημα είναι κάτοχος κάποιου δανείου. 

Σταματήστε, λοιπόν, τις ψεύτικες υποσχέσεις κ. πολιτικοί και δουλέψτε, επιτέλους, για το καλό αυτού του τόπου και των πολιτών του που τους οδηγήσατε στα όρια της απόγνωσης.

Αν ψάχνετε για ιθαγενείς, τους οποίους νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε με καθρεφτάκια, πρέπει να στραφείτε αλλού, διότι ο Ελληνικός λαός σας μπούχτισε και σας σιχάθηκε…

Ο Πρόεδρος  

Περβανάς Χαράλαμπος