3 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Μία από τα ίδιο και η ομιλία Σαμαρά στο «Ζάππειο»

1 min read

Πάλι γέμισε το «καλάθι» των υποσχέσεων

Δε μας διέψευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στο «Ζάππειο». Μια από τα ίδια περιμέναμε να ακούσουμε από τον αρχηγό της ΝΔ και δυστυχώς μία από τα ίδια ακούσαμε.

Ωραιοποιημένες υποσχέσεις που δημιουργούν φρούδες ελπίδες, πομφόλυγες, βερμπαλισμοί… Αν πιστέψουμε στα λεγόμενά σας κ. Σαμαρά, θα περιμέναμε, αν αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας, η Ελλάδα να μετατραπεί ξαφνικά σε έναν επίγειο παράδεισο με μία ανθηρή οικονομία. Δυστυχώς, κ. Σαμαρά προτιμήσατε να μας διηγηθείτε παραμύθια, όμως, εντέχνως φροντίσατε να αποκρύψετε το δράκο…

– Μας είπατε ότι στόχος σας είναι να τα αλλάξετε όλα κ. Σαμαρά. Σας πιστεύουμε απολύτως, αφού ήδη έχετε αλλάξει τις ζωές μας -για την ακρίβεια τις έχετε καταστρέψει- με τη στήριξή σας στο Μνημόνιο 2!

– Λέτε ότι διαφωνείτε με το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που χρεώνει τα παιδιά μας. Γι’ αυτό κι εσείς με τη συμφωνία σας στη νέα δανειακή σύμβαση φροντίσατε να χρεώσετε και τα εγγόνια μας!

– Αναφέρατε στην ομιλία σας ότι κομματικοί στρατοί καταπατούν τα δικαιώματα αυτών που παλεύουν μόνοι τους στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό κι εσείς φροντίσατε να πετύχετε νέα χρηματοδότηση για το κόμμα σας, προκειμένου να συνεχίσετε να συντηρείτε τους κομματικούς στρατούς.

– Μας λέτε κ. Σαμαρά στην ομιλία σας ότι από την αρχή είχατε δει ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και μετά από λίγους μήνες σπεύσατε να συνυπογράψετε ένα δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο υλοποιείτε με την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

– Μας λέτε ότι θα αποκαταστήσετε τις πολύ χαμηλές συντάξεις. Αυτές, όμως, δεν σπρώξατε και θα συνεχίσετε να σπρώχνετε το επόμενο διάστημα στην πέρα από κάθε λογική «κατρακύλα», αφού αυτό προβλέπουν οι υποχρεώσεις της δανειακής σύμβασης που συνυπογράψατε;

– Σε ότι αφορά τους δανειολήπτες, δηλαδή σχεδόν όλους τους υπερχρεωμένους Έλληνες πολίτες, μας είπατε από το «Ζάππειο» ότι πρέπει να ανακουφιστούν με τη μείωση της μηνιαίας δόσης αποπληρωμής, η οποία να μην ξεπερνάει το 30% του εισοδήματός τους.

Δε μας κάνει καμία εντύπωση -το περιμέναμε, άλλωστε- ότι θα αναφερόσασταν προεκλογικά στα εκατομμύρια υπερχρεωμένων Ελλήνων πολιτών.

Το θέμα, άλλωστε, πουλάει προεκλογικά.

Όμως, για να σας πιστέψουμε, θα έπρεπε να είχατε κάνει κάτι για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες και τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, εσείς τότε σιωπούσατε και τώρα τους θυμηθήκατε. Πιθανότατα μέχρι την 6η Μαΐου που θα γίνουν οι εκλογές…

– Φυσικά, δεν παραλείψατε να ανακοινώσετε τη στήριξή σας στο τραπεζικό σύστημα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να το θέσουμε σε νέο κίνδυνο. Μας αφήνει αποσβολωμένους η πρότασή σας να πληρώνουν οι υπερχρεωμένοι πολίτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μόνο τους τόκους για τουλάχιστον μία τριετία.

Έτσι, θα βγάλουν περισσότερα κέρδη οι τράπεζες, αφού στο τέλος οι δανειολήπτες θα πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Αν θέλατε πραγματικά να βοηθήσετε τον κόσμο, έπρεπε να ήσασταν αποφασισμένος να προχωρήσετε σε «γενναίο κούρεμα» των δανείων.

Στο κοντινό παρελθόν κ. Σαμαρά κάποιοι άλλοι υποσχέθηκαν ότι λεφτά υπάρχουν.

Τώρα εσείς υπόσχεστε καμία νέα περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις και ότι μακροπρόθεσμα θα μειώσετε τους φόρους.  

Πολύ καλό για να είναι αληθινό κ. Σαμαρά.

Άλλωστε, δεν ξεχνάμε ότι διατελέσατε μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή, όταν το πρόβλημα με την κακή πορεία της οικονομίας της χώρας είχε αρχίσει να γίνεται ήδη ορατό. Όμως, τότε αρκούσασταν μόνο στο να απολαμβάνετε τα οφέλη της υπουργικής θέσης και σιωπούσατε για τον… «Αρμαγεδδών» που έρχονταν στις ζωές μας. Έχετε, λοιπόν και το δικό σας μερίδιο ευθύνης στην ιστορία…

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Περβανάς Χαράλαμπος

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.