του Δημήτρη Ουζουνίδη

Η επιβολή της δικτατορίας των τραπεζών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών είναι η σκληρή πραγματικότητα πίσω από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια με τελευταία την τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 

Οι τράπεζες υποκαθιστούν το κράτος σε ολοένα και περισσότερους νευραλγικούς τομείς και τώρα θέλουν να ελέγχουν πλήρως κάθε οικονομική δραστηριότητα των πολιτών με μια σειρά μέτρων-παγίδα με μοναδικό στόχο να αρπάξουν κι άλλα χρήματα από τον δοκιμαζόμενο λαό. 

Η κυβέρνηση σκοπεύει τώρα να υποκαταστήσει τις ΔΟΥ με τις τράπεζες και τους εφοριακούς με τους τραπεζικούς, με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών. Οσοι φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία θα πληρώνουν (και) στις τράπεζες από το φθινόπωρο. Αντί δηλαδή να επισκέπτονται την εφορία, οι πολίτες θα πληρώνουν τις οφειλές στο Δημόσιο στις τράπεζες, οι οποίες ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο αποκτούν τον έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων κάθε Ελληνα πολίτη και τον «φακελώνουν», μετατρέποντας τον σε εν δυνάμει…σκλάβο τους. Υποτίθεται ότι με την αντικατάσταση των ΔΟΥ από τις τράπεζες θα είναι πιο αποτελεσματική η είσπραξη των φόρων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αν μιλάμε για συλλήψεις νέων που οφείλουν μικροποσά στην εφορία, τότε ναι πράγματι το πετύχανε!

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος καταγγέλλει την αντικατάσταση των εφοριών από τις τράπεζες ως μια κίνηση που αποσκοπεί στην επιβολή δικτατορίας των τραπεζών και των «βολεμένων» που τις υπηρετούν στην Ελλάδα. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton