Θα πληρώνουν μέχρι και τα παιδιά μας στους τραπεζίτες

Το “μεγάλο παιχνίδι” των τραπεζιτών και ο τρόπος με τον οποίο όχι μόνο φόρτωσαν στους πολίτες τα χρέη τους, αλλά εξανέμισαν και τα όποια οφέλη από το “κούρεμα” αναδεικνύoνται ανάγλυφα από τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

 

Πέρα από το χρέος που πλέον σε σχέσεη με το ΑΕΠ αποκτά εφιαλτικές διαστάσεςις και καταδεικνύει το εύρος της αναξιοπιστίας ή ακομα αι της απάτης που έχει στηθεί σε βάρος των πολιτών (θα φτάσει το 189,1% το 2013 από 129% το 2009!), ένα κρίσιμο στοιχείο δείχνει ότι όλη η Ελλάδα υποφέρει για να ωφεληθούν μια χούφτα τραπεζίτες και βέβαια οι πολιτικοί που εκτελύν τις εντολές των τραπεζιτών:

Συγκεκριμένα ενώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης του 2012 μειώθηκε κατά 105,97 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) που τόσο ακριβά πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι πολίτες, το 48% αυτού του κέρδους εξανεμίζεται γιατί θα δανειστούμε μέσα στο 2013 για την ανακεφαλαιoποίηση των τραπεζών 48,5 δισ. ευρώ! Σε ποιον να το πεις και ποιος να σε πιστέψει ότι μια ολόκληρη χώρα εργάζεται για πέντε-δέκα τραπεζίτες!

Η οποία ανακεφαλαιοποίηση προήλθε από το “κούρεμα” των ομολόγων. Και είναι οι μοναδικοί στους οποίους επιστρέφονται τα χρήατα αυτά, τα οποία βέβαια, τα δανείζεται το ελληνικό κράτος, δηλάδή οι Έλληνες πολίτες! Έτσι, κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, κάθε παιδί, κάθε μάνα, κάθε πάμφτωχος και άνεργος θα πληρώσει “ζεστά” 5.000 ευρώ από την τσέπη του στους τραπεζίτες! Δεν θα τους τα δανείσει. Θα τους τα χαρίσει! Ο ίδιος θα δανειστεί για να τα πάρουν οι τραπεζίτες ως ενίσχυση και ο ίδιος φυσικά θα τα επιστρέψει στους ξένους δανειστές με περικοπή του μισθού του ή με πρόσθετους φόρους! Αυτό πόσο δίκαιο και σύννομο μπορεί να είναι; Και φυσικά οι ίδιοι διατηρούν την διοίκηση των τραπεζών τους και θα εξακολουθήσουν την χλιδάτη ζωή τους, στο όνομα της ανάγκης “να κινηθεί η αγορά”.

Σημειώνεται ότι από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση, έχουν λάβει 200 δισ. ευρώ ενισχύσεις για να “κινηθεί η αγορά”! Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε το ύψος του ελλείμματος λόγω ακριβώς της ανακεφαλαιοποίησης, ζαλίζει: Στο 189,1% του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος το 2013, από 175,6% του ΑΕΠ το 2012.

Σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό το δημόσιο χρέος αναμένεται στα 340 δισ. ευρώ φέτος και στα 346,2 δισ. ευρώ το 2013, ενώ, αν συνυπολογιστεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, τότε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα φτάσει το 2013 στα 352,3 δισ. ευρώ. Με το ΑΕΠ να καθηλώνεται στα 194 δισ. ευρώ φέτος και να υποχωρεί περαιτέρω στα 183 δισ. ευρώ το 2013, το χρέος ως ποσοστό του ΑΠΕ διευρύνεται διαρκώς.

Για το 2012, οι δαπάνες για τόκους εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο 6% ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στο 4,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή το ύψος των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου περιορίστηκε στο 39% του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης (έναντι 91% το 2009) και αντικαταστάθηκε με δάνεια που ελήφθησαν από το μηχανισμό στήριξης, τα οποία αποτελούν πλέον το 49% του χρέους Κεντρικής Διοίκησης.

Τι σημαίνει αυτό: Ότι πλέον δεν χρωστάμε στο κράτος αλλά σε ξένους αφεντάδες. Ένας καλός λόγος για επανάσταση…

defencenet