Τρέμει τις αγωγές η κυβέρνηση

Συνεχίζονται και αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του δημόσιου τομέα από την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσουν στη διαθεσιμότητα ως το τέλος του χρόνου 2.000-2.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Οι αντιδράσεις μεγαλώνουν από το γεγονός ότι εντός του 2013 και κάτω από την πίεση της τρόικας, όπως συμπεριλήφθηκε στο Μνημόνιο 3, άλλοι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός του Δημοσίου, αφού πρώτα, όμως, αυτοί περάσουν από αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμά και η ΑΔΕΔΥ, ο ασκός του Αιόλου για τις απολύσεις έχει ανοίξει και φυσικά δεν πείθονται όταν ακούνε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να κάνει λόγο για κινητικότητα και όχι για απολύσεις!

Την ίδια στιγμή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκείνων των δημόσιων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία», προβληματίζει έντονα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και αυτό γιατί, εφόσον στο μέλλον οι προσφυγές αυτές γίνουν δεκτές, κάτι που έγκριτοι νομικοί δεν αποκλείουν, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν ως επίορκοι και των οποίων οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει, το Δημόσιο θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να είναι αναγκασμένο να τους επαναπροσλάβει και φυσικά να τους πληρώσει τους μισθούς, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να πληρώσει και ηθική βλάβη.

Και ενώ προχωράνε ταχύτατα οι απολύσεις, παρά το γεγονός ότι από τις 11 Οκτωβρίου έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αναφέρεται στις συγχωνεύσεις και στα λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, ο κ. Μανιτάκης δεν το έχει φέρει ακόμη στη Βουλή.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Μ. Β. Λαζαρίδης από dimokratianews