Καταθέτουν πρόταση αρρυθμίας δανείων στη Βουλή

Έχει καταντήσει μη είδηση πλέον κάθε αναφορά που βλέπουμε στα ΜΜΕ περί ρυθμίσεων των δανείων.

Όλο ρυθμίσεις πάνε να γίνουν κι όμως κατά ένα μαγικό τρόπο, οι ρυθμίσεις δεν γίνονται τελικά ποτέ διότι πρώτον είναι φως φανάρι πώς είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των τραπεζών και δεύτερον ο κόσμος δεν πείθεται από τις υποτιθέμενες διευκολύνσεις που τις επιζητούσαν επανειλημμένα οι τράπεζες για να μπορέσουν να αρπάξουν ότι μπορέσουν από τις περιουσίες των δανειοληπτών που δεν ΕΧΟΥΝ για να πληρώνουν τα υπερβολικά υψηλά σε διεθνές επίπεδο τοκοχρεολύσια των εγχωρίων τραπεζών.

Ούτως ή άλλως η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφορά πολύ μικρό αριθμό συμπολιτών μας με στεγαστικά ενυπόθηκα δάνεια και είναι σχεδόν βέβαιο ότι από τη στιγμή που όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η πρόταση νόμου εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών ακόμη και οι λίγοι δανειολήπτες που υποθετικά μπορούν να αναζητήσουν… ρύθμιση με τις τράπεζες να μην το κάνουν. 

Άλλωστε, η φρασεολογία που χρησιμοποιείται από το υπουργείο Ανάπτυξης για να πλασάρει την πρόταση ώστε να εγκριθεί την Πέμπτη σε σχετική ψηφοφορία στη Βουλή -αν θα γίνει ψηφοφορία- δεν αφήνει περιθώρια να ελπίζουμε ότι στο υπουργείο προωθούν κάτι, πέραν όσων ζητάνε οι τραπεζίτες στην περίπτωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Η ρύθμιση θα παρουσιαστεί στη Βουλή μαζί με μια ρύθμιση για τον Τειρεσία, δηλαδή για μια διατραπεζική εταιρία-απάτη που έχει υποκλέψει και έχει ξεπουλήσει τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ελλήνων προς τράπεζες, εταιρίες και άλλους.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θεωρεί ότι οι δύο ρυθμίσεις δεν είναι τίποτα λιγότερο από συνέχεια των δήθεν ρυθμίσεων υπέρ των τραπεζών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ανάσα για τους οφειλέτες. 

Κάθε κυβέρνηση που σκέπτεται για το καλό του λαού της και το καλό της χώρας θα λάμβανε προφανώς μέτρα προστασίας των δανειοληπτών πριν από πάρα πολύ καιρό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις τράπεζες αλλά και τις εταιρίες που παγιδεύουν σε καταναλωτικά δάνεια τους πολίτες. 

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Η μια κυβέρνηση μετά την άλλη πλήρως εξαρτώμενες από τις μυστικές συμφωνίες που έχουν κάνει κάτω από το τραπέζι με τις τράπεζες έπαψαν να ενδιαφέρονται για το κοινό καλό από τη στιγμή που τα συμφέροντα των κυβερνώντων και των φίλων τους, δήθεν επενδυτών, έγιναν ταυτόσημα με εκείνα των τραπεζών. 

Ο Σύλλογος μας στέκεται στο πλευρό όλων των οφειλετών και δεν πρόκειται να σιωπήσει όταν διαπιστώνει ότι οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να λάβουν νέα μέτρα που πλήττουν τους δανειολήπτες και τελικώς όλο τον ελληνικό λαό. 

danioliptes.gr