Η βάση της άλλοτε αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι η ιδιόκτητη κατοικία. Το μότο ότι οι Ελληνες είναι ιδιοκτήτες και όχι ενοικιαστές κατοικιών είναι κάτι που δεν αρέσει στις ελίτ της Γερμανίας και των φίλων της στην Ευρωπαϊκή Ενωση που πέτυχαν να τερματίσουν την ιδιοκατοίκηση στις χώρες τους και να καταστήσουν το εργατικό δυναμικό τους νοικάρη και όχι ιδιοκτήτη κατοικιών ώστε να το έχουν μια ζωή στο χέρι και να παραμένει ευάλωτο στους εκβιασμούς τους και να μην σηκώνει πάνω απ’ όλα το κεφάλι.

Η άλωση των ελληνικών νοικοκυριών άρχισε πολύ πριν ο Γιώργος Παπανδρέου μας σύρει με μια ομιλία του από το Καστελόριζο στην οικονομική υποδούλωση στην εγχώρια δικομματική ως επί το πλείστον λαοπαρασιτική ελίτ και τους ξένους νταβατζήδες της.  

Η άλωση ολοκληρώνεται με την άρση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από το νέο έτος σε συνδυασμό με την εκχώρηση των στεγαστικών –και στα κρυφά και των καταναλωτικών- δανείων σε vulturefunds(ταμεία ή «οίκοι» ή συμμορίες αρπαχτικών). Πρόκειται για τα δύο υπερόπλα της ελίτ που αποτελούν τον Δούρειο ϊππο των επίδοξων εισβολέων με τα γαμψά νύχια που υποδύθηκαν, γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκιά τους, το ρόλο των μεγαλομέτοχων στις τράπεζες, των κερδοσκόπων στα χρηματιστήρια και μεταμφιέζονται σε μεσίτες ακινήτων για να βάλουν στο χέρι τις κατοικίες των δανειοληπτών.  

Την ώρα που στην Ελλάδα τρία στα πέντε σπίτια μέχρι στιγμής ανήκουν σε αυτούς που πρέπει να ανήκουν, δηλαδή σε αυτούς που τα αγοράσανε, και όχι σε εκείνους που τους χορήγησαν στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο και ενώ  στη Γερμανία μόλις δύο στα δέκα σπίτια ανήκει στους ιδιώτες που το αγόρασαν και όχι π.χ. σε κάποια τράπεζα, σε κάποιο Ταμείο ή γενικώς και αορίστως στην… Πρόνοια, τα αρπακτικά δεν ησυχάζουν με το πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας που είναι ένα και από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, αν όχι το υψηλότερο.

 

 

Σε ποιους παραχωρούν τις ενυπόθηκες περιουσίες μας ;

Σε μια σειρά κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στη Φρανκφούρτη και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα μέλη του δ.σ. της DeutscheBank, το τελευταίο που προωθούνε είναι να της εκχωρηθούν όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τα πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και των κρατών του νότου της ευρωζώνης.

Ολως τυχαίως, διαβάζουμε σχετικό ρεπορτάζ στη γερμανική φιλοκυβερνητικών αποχρώσεων εφημερίδα DieWelt ότι η ΕΚΤ εξετάζει να «αγοράσει» τα κόκκινα δάνεια κρατών-μελών της ευρωζώνης, αρχής γενομένης προφανώς από τους Ελληνες δανειολήπτες.

Πώς θα συμβεί αυτό αναρωτιόμαστε όταν γνωρίζουμε ότι ήδη οι εγχώριες τράπεζες έχουν εκχωρήσει κόκκινά δάνεια σε μεγαλύτερες τράπεζες του εξωτερικού, όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, αντί ρευστού μέσω υπερπόντιων θυγατρικών τους γνωστά και ως hedgefundsστο εξωτερικό;

Από τη στιγμή που (και) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει για την πολιτική της Ελλάδας δεν θα μας εκπλήσσει αν θα συμβεί και αυτό.

Όμως, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι απερίφραστα τα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν ΄ήδη τα δικά τους σχέδια για τη ρευστοποίηση του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών που απομυζούν αυτή τη στιγμή το φορομπηχτικό κράτος και οι τοκογλυφικές εγχώριες τράπεζες.

Με πρόσχημα να δανείζουν πιο εύκολα οι εγχώριες τράπεζες την αγορά (!;), η ΕΚΤ επιδιώκει να βάλει στο χέρι τα δάνεια και κατά συνέπεια τις περιουσίες των δανειοληπτών μέσω παραχώρσης των εγγυήσεων, π.χ. των υποθηκευμένων ακινήτων για στεγαστικά δάνεια, από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών ή των θυγατρικών τους στο εξωτερικό, με τη μεταφορά του σχετικού….κινδύνου, δηλαδή του ανεξόφλητου δανείου, σε άλλους επενδυτές –δεν κατονομάζει ποιους- οι οποίοι ουσιαστικά θα αποκτήσουν και την ευχέρεια να απορροφούν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και κατά συνέπεια να αβγατίζουν τα κέρδη τους στο πιτς φιτίλι μέσω της απευθείας εξαγοράς τέτοιων στοιχείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγουμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας πως«η διοικούσα επιτροπή (της ΕΚΤ) αποφάσισε την έναρξη διαβουλεύσεων με άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς αναφορικά με πρωτοβουλίες για την προώθηση μιας λειτουργικής αγοράς για στοιχεία ενεργητικού τα οποία υποστηρίζονται από εγγυήσεις». Απομένουν οι οριστικές αποφάσεις, πρόσθεσε. Σε βάρος ποιων άραγε;

 

danioliptes.gr