Αυτό είναι το success σας κύριε Σαμαρά! Δεν αφορά βέβαια τα δικά σας παιδιά!

Μόνο μία εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας που έγινε στα σχολεία όλης της χώρας, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα συσσιτίων. Ένα στα τρία παιδιά που συμμετέχουν στα σχολικά συσσίτια είναι αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της πείνας, ενώ τέσσερα στα δέκα ζουν καθημερινά με την αγωνία ότι στο άμεσο μέλλον θα πεινάσουν.

Βάσει της ειδικής έρευνας που έκανε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, χιλιάδες παιδιά βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της πείνας, γράφει σήμερα η Αυγή.  

Κατά το περασμένο σχολικό έτος (Σεπτέμβριος 2012 – Ιούνιος 2013) δόθηκαν σε 152 σχολεία οικονομικά και κοινωνικά ευπαθών περιοχών σε όλη την Ελλάδα ειδικά ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώθηκαν από τους γονείς των μαθητών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα (ποσοστό ύπαρξης πείνας άνω του 30%) κατεγράφησαν στην Παλαιοχώρα, στην Κουλούρα, στην Καψοχώρα και στην Κορυφή Ημαθίας, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στο Τραγανό Ηλείας, στην Παραλία Πατρών και στην Αττική σε διάφορες περιοχές.

 

Οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από τις απαντήσεις των γονιών στο ερωτηματολόγιο της έρευνας μόνο ως δραματικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Πίσω από τον επιστημονικό όρο «επισιτιστική ανασφάλεια» η έρευνα κατέγραψε την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, που είτε δεν ξέρουν εάν θα έχουν φαγητό στο τραπέζι τους την επόμενη ημέρα είτε βιώνουν ήδη το δράμα.

 

Danioliptes.gr