Ισοπεδώνει και το Forbes την Ελλάδα

Μετά τις μαύρες προβλέψεις της BlackRock για την ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας, το νέο χτύπημα έρχεται από το  Forbes, που έβγαλε μια λίστα με τις 10 χώρες με το καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον για επιχειρήσεις. Στη λίστα δεν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα!

 

Την περασμένη εβδομάδα, ήταν η BlackRock, που έχει πάρει δουλειές από την Ελλάδα και εισέπραξε για τις ελληνικές τράπεζες 20 εκατ. ευρώ, ξαφνικά «είδε» ότι η χώρα μας είναι η πρώτη επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να χρεωκοπήσει. Αυτές οι χώρες με σειρά κατάταξης είναι η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, η Δανία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, ο Καναδάς και η Ολλανδία.

 

Χειρότερες χώρες είναι η Γουινέα, η Μιανμάρ, το Τσαντ, η Αγκόλα και η Ζιμπάμπουε, ενώ η Αμερική βρίσκεται στην 51η θέση. Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία το Forbes κατατάσσει τις χώρες είναι η επιχειρηματική φιλικότητα του κάθε έθνους, σύμφωνα με έντεκα παράγοντες: τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, την καινοτομία, την προστασία των επενδυτών, την προσωπική ελευθερία, το εμπόριο και τη νομισματική ελευθερία, τη γραφειοκρατία, τους φόρους, την τεχνολογία, τη διαφθορά και την απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Στη λίστα δεν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα. Θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι δικαίως η χώρα μας, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις χώρες με φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, αφού δεν το είχε και αποτελεί το βασίλειο της γραφειοκρατίας, αλλά από την άλλη το δεύτερο αυτό «άδειασμα» δεν περνάει απαρατήρητο.

 

Danioliptes.gr