Βαράνε με νέους φόρους ακόμη και στους αιμοδότες

Τσίπα δεν έχουν οι εξουσιαστές, καθώς επιβάλλουν πρόσθετους φόρους 1,7 δισ. ευρώ όπως προβλέπεται για το 2015 από τον κρατικό προύπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Οι φόροι στην περιουσία το 2015 θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 2,3% στα 3,5 δισ. ευρώ. Αυτή μάλιστα η πρόβλεψη διατυπώνεται παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών μέχρι το Μάιο του 2015. Αναθεώρηση μάλλον προς τα κάτω διότι έτσι επιθυμούν τα αρπακτικά που καραδοκούν για να αρπάξουν τα ακίνητα των υπερχρεωμένων και υπερφορολογημένων

Οι έμμεσοι φόροι το 2015 θα είναι κατά 3,8% αυξημένοι σε σχέση με εφέτος με τα έσοδα από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας να αυξάνονται κατά 3,7% στα 15 δισ. ευρώ (14,5 δισ. ευρώ το 2014). Αλλά και οι εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων αναμένονται αυξημένες παρά τη μείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%. Συγκεκριμένα, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2,83 δισ. ευρώ, από 2,79 δισ. ευρώ το 2014.
 

Ετσι περιγράφουν τους φόρους που θα επιβληθούν τα συστημικά ΜΜΕ. Ποιοι θα είναι και πώς θα είναι κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα ούτε οι κυβερνώντες. Αλλωστε το δικαίωμα του καθορισμού οικονομικής πολιτικής έχουν εκχωρηθεί από τους εξουσιαστές μας στους δανειστές μας. 

 Φόροι θα επιβληθούν μέχρι και στις οργανώσεις των εθελοντών αιμοδοτών. Για ποιο λόγο άραγε; Με ποια κριτήρια εξισώνονται οι εθελοντές αιμοδότες με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι οι εξουσιαστές δεν αρκούνται στο να αφαιμάζουν τις περιουσίες μας αλλά και θέλουν να μην υπάρχουν και αιμοδότες στη χώρα, ποιος ξέρει ίσως κάποια εταιρία θέλει να εξάγει αίμα στη χώρα μας.

Ιδου πώς σχολιάζει το θέμα ο Νίκος Μπογιόπουλος.«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι πρόκειται για οικονομικούς και φορολογικούς«κανίβαλους. Από χτες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται και για φορολογικούς…«βρικόλακες. Δεν είναι αστείο, δεν είναι ανέκδοτο, δεν είναι ψέμα: Έφτασαν να φορολογούν ακόμα και τους εθελοντές αιμοδότες με… Τέλος Επιτηδεύματος! Στη χώρα της «λίστας Λαγκάρντ», στη χώρα των ανέλεγκτων και ανεξέλεγκτων«οφ σορ», στη χώρα των πολυεθνικών που φοροαποφεύγουν μέσωΛουξεμβούργου, αυτοί βρήκαν φορολογητέα ύλη στις Ενώσεις και στους Συλλόγους… των εθελοντών αιμοδοτών!». 
 

danioliptes.gr