Τόσα δίνω, πόσα θες τραπεζίτη κόψε τώρα τις μαγκιές

Η Δικαιοσύνη απομένει το τελευταίο καταφύγιο του υπερχρεωμένου και υπερφορολογημένου πολίτη που αγωνίζεται να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματά του, τα οποία ούτε καν το ίδιο του το κράτος, πόσο μάλλον η Κομισιόν, δεν αναγνωρίζει. 

Η επίσημη Πολιτεία έχει καταστήσει μεν χρονοβόρα την απονομή δικαιοσύνης υπέρ των δανειοληπτών και σε βάρος των τοκογλύφων που έχουν φάει αεριτζίδικα δισεκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του Ελληνα φρορολογούμενου, αλλά τελικά η δικαίωση μπορεί να αργεί μεν, αλλά έρχεται και έρχεται υπό μορφή ριπών πυροβόλου. 

Στην κατεύθυνση αυτή, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θετικών δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες ρυθμίζουν τις οφειλές δανειοληπτών-μελών του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Οι δικαστικές αποφάσεις αφορούν γενναίες διαγραφές χρεών και αποκαλύψεις για τις απάτες των τραπεζών.  

 

Πρόκειται για αποφάσεις -ράπισμα κατά των τραπεζών που δεν σέβονται κανένα δίκαιο, ούτε καν αυτό που έχει καθορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς π.χ. επιβάλλουν επιτόκια όπως θέλουν αντί να σέβονται το διευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους κανόνες του και εν τέλει στην προκειμένη τις τιμές των επιτοκίων. 

 

Τα πρόστιμα που θα έπρεπε να πληρώνουν οι ελληνικές τράπεζες για μη συμμόρφωση με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία εθνική και κοινοτική είναι υπέρογκα και οι μηνύσεις θα έπρεπε να πέφτουν βροχή και ο Σύλλογός μας έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές των Βρυξελλών και του Στρασβοιύργου για να καταγγείλλει τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών. 

 

Η κινητοποίηση του Συλλόγου μας τόσο μέσω της δικής του φωνής στη θολή εικόνα των ΜΜΕ όσο και κυρίως μέσω του αγώνα που δίνει ενάντια στην τραπεζική τοκογλυφία και την κρατική συστημική παραβατικότητα σε βάρος των πολιτών φέρνει αποτελέσμα από τη στιγμή που παρατηρούμε καθημερινά να προσέρχονται δεκάδες πολίτες στο Σύλλογό μας για βοήθεια. 

 

Στο πλευρό μας είναι και οι δικηγόροι πλέον που αντιστέκονται στις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση με στόχο να ενισχύσει τις τράπεζες απέναντι στους δανειολήπτες και να καταστήσει δυσκολότερο το έργο της Δικαιοσύνης. 

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΚΠολΔ χειροτερεύει τη θέση των διαδίκων και των δικηγόρων και καθιστά πιο επισφαλή την απονομή δικαιοσύνης προς όφελος των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών.

 

– Καταργεί την εμμάρτυρη απόδειξη, την αμεσότητα της δίκης και τα πολυμελή δικαστήρια 

 

– Περιορίζει την έννομη προστασία και αυξάνει τα παράβολα 

 

– Καταργεί τα προνόμια των εργατικών απαιτήσεων στις πτωχεύσεις υπέρ των τραπεζών 

 

– Προσαρμόζει την αναγκαστική εκτέλεση στα μέτρα των τραπεζών και αλλάζει το καθεστώς των πλειστηριασμών. 

 

– Διαμορφώνει τη βάση για το φορολογικό έλεγχο υπέρ της τρόικας όλων των ιδιωτικών δικών και απαιτήσεων με την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Φ.Μ. των διαδίκων στα δικόγραφα.

 

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης αναφέρει σχετικά ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι στο σύνολό του ένα νομοθετικό έκτρωμα, που υπαγόρευσε η Τρόικα και «καθαρόγραψε» το ντόπιο προσωπικό της!

 

«Εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θέλουν τα δικαστήρια παραμάγαζο των τραπεζών και οπλίζει το χέρι της κυβέρνησης και του κάθε ψευτομεταρρυθμιστή του υπουργείου, με τη σύμπραξη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να κάνουν απρόσιτη την πρόσβαση στη δικαστική προστασία, να νομοθετούν ερήμην της κοινωνίας, να θεσπίζουν νόμους αρνησιδικίας, να αυξάνουν το κόστος, να υποβαθμίζουν το θεσμικό και κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου, δημιουργώντας του συνεχώς τριβές με τους κοινωνικά αδύναμους εντολείς του. Το έχουν ήδη καταδικάσει οι δικηγόροι και η κοινωνία!», ανακοίνωσε η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. 

 

Ας παραμείνουμε ενωμένοι, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται…

 

danioliptes.gr