Σατανική κυβέρνηση: Κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ!

Στα 320 ευρώ από 487 που είναι σήμερα σκοπεύει να μειώσει την κατώτατη σύνταξη η κυβέρνηση καθώς και να καταργήσει το ΕΚΑΣ και ας βγαίνει το ένα στέλεχός της μετά το άλλο να διαψεύδουν ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς. 

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη του κράτους, αλά σύμφωνα με πληροφορίες περιλαβάνεται στο email που έστειλε η ελληνική πλευρά στην τρόικα στις 29 Νοεμβρίου.  

Αν όμως ισχύει, τότε φανταστείτε πόσο ευάλωτα θα είναι πλέον τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας που βασίζονται στις συντάξεις των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τα χαράτσια και με τα μύρια άλλα εμπόδια που σκαρφίζεται κάθε τρεις και λίγο η σατανική φορομπηχτική μηχανή της εξουσίας που απεργάζεται την καταστροφή της χώρας. 

 

Οι πρώτες αντιδράσεις για όσα σχεδιάζουν οι εξουσιαστές δεν άργησαν να φανούν. 

«Να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη» καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες αναφορικά με το email που έστειλε η ελληνική πλευρά στην τρόικα στις 29 Νοεμβρίου.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει στα 320 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιοδοτούνται με την κατώτατη σύνταξη.

 

«Αν ισχύσει η δέσμευση αυτή, που ισοδυναμεί με ειλωτεία των συνταξιούχων μας, όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με τις ελάχιστες προϋποθέσεις των 15 ή 20 χρόνων (4.500-6.000 ΗΑ) θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό (οργανικό) τμήμα της κατώτατης σύνταξης που αντιστοιχεί μόνο σε εισφορές και ανέρχεται σήμερα στα 320 €», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, προσθέτοντας πως η πρόθεση αυτή οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους και «στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής».

 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση «να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη» και «να σταματήσει κάθε πολιτική που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

 

danioliptes.gr