Εκλογές; Εκλογές!

Είθισται στην Ελλάδα η εκάστοτε Αντιπολίτευση να ζητεί, κατά κανόνα με το έτσι θέλω, την παραίτηση της κυβερνήσεως και την προσφυγή σε εκλογές.

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα είναι η ανάμειξη στα εσωτερικά μας ξένων κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών. Όταν μάλιστα συμβεί ξένες δυνάμεις ή οργανισμοί να παρεμβαίνουν ανοιχτά στην πολιτική μας ζωή, τότε αρχίζουν οι αλληλοκατηγορίες περί προδοτών, εθνικής μειοδοσίας κ.λπ.

 

Τις ημέρες αυτές παριστάμεθα σιωπηλοί μάρτυρες σε μια καταφανή προσπάθεια ξένων ηγετών να ποδηγετήσουν τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση είτε την αυριανή ώστε να υπογράφουν συμφωνίες που υποστηρίζεται ότι θα βυθίσουν περαιτέρω τη χώρα στο τέλμα της οικονομικής ύφεσης.

 

Ένας άνθρωπος με στοιχειώδεις πολιτικές γνώσεις αντιλαμβάνεται την ουσία της υποθέσεως.

 

Οι ξένοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι όποια κι αν είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας αύριο θα εκτελέσει τους όρους των συμπεφωνημένων. Η λύση του προβλήματος συναρτάται με την προεδρική εκλογή. Αν οι ξένοι, δηλαδή οι συνεταίροι μας στην Ευρώπη, δώσουν μικρή αναβολή θα στηρίξουν προφανώς την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία γνωρίζει το αντικείμενο και έχει συναινέσει. Αν δώσουν εξάμηνη παράταση τα πράγματα αλλάζουν.

 

Οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας γνωρίζουν τι συμβαίνει επί σκηνής και τι συζητείται στο παρασκήνιο. Αν οι ξένοι βοηθήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα του για επίσπευση των εκλογών θα το κάνουν επειδή θα έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον.

 

Του Σταύρου Π. Ψυχάρη από ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ