Το νέο Υπερυπουργείο της ΕΕ.Αυτό θ αποφασίζει πλέον για όλα . Αυτό το Υπερυπουργείο Οικονομικών που θα κόβει και θα ράβει προϋπολογισμούς χωρών και ζωές ανθρώπων θα κάνει κουμάντο πλέον στην ΕΕ.

 

Γι αυτό και δεν θα αποφασίζει κάθε χώρα ξεχωριστά ούτε για το τραπεζικό σύστημα , ούτε για τα δάνεια των τραπεζών , ούτε για τις χρεωμένες ζωές των δανειοληπτών.

 

Θυμάστε που είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π Καμμένος; Θυμάστε που απαντώντας σε ερώτηση του Συλλόγου Δανειοληπτών και του Radio1d.gr, είπε ότι εάν περάσουν αυτά τότε…χαθήκαμε;

 

Ε, χαθήκαμε , μόνο που στο μεταξύ οι καταγγέλλοντες έγιναν Κυβέρνηση και ξέχασαν τα πάντα.

Χρειαζόμαστε «ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη δημοσιοποίηση της κοινής έκθεσης των πέντε ευρωπαϊκών θεσμών, με τίτλο: «Ολοκληρώνοντας την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης».

Αυτό το «άλμα» θα θωρακίσει την ΕΕ από περιπτώσεις άτακτες όπως η Ελλάδα. Οι μη συμμορφούμενοι δανειολήπτες, σε επίπεδο χώρας πια, θα τιμωρηθούν. Οι συστημικές τράπεζες το ίδιο δεν κάνουν σε όλους εμάς;

 

Το κείμενο των Τουσκ, Γιούνκερ, Σούλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι αποτελείται από 27 σελίδες και περιγράφει τους κανόνες ενός κοινού συντονισμού για τη λήψη αποφάσεων.

Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνη, με ένα υπουργείο Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, που να ζητά μεταρρυθμίσεις και να μπορεί να εξουδετερώνει «οικονομικά σοκ».

 

Όλα αυτά οδηγούν στην τελευταία φάση και στο κύριο ερώτημα, που το ίδιο το κείμενο αποφεύγει να θέσει ανοιχτά: εάν είναι απαραίτητη και η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, έτσι ώστε από την νομισματική ένωση να προκύψει και μια πολιτική ένωση. Ο λόγος έχει να κάνει με τις διαφωνίες των πέντε συγγραφέων του.

 

Αν όλα αυτά συμβούν τελικά, τότε για τις χώρες που δεν θα προσαρμοστούν στις εντολές του ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ θα υπάρχει μόνο μία διέξοδος: Η πτώχευση εκτός ευρωζώνης.

 

kelda.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.