Τα παιδία παίζει πέριξ του Μαξίμου ή έχουν καταλάβει τι έρχεται και παριστάνουν τους Κινέζους;

Διότι δεν μπορεί να λες τη μια μέρα συνθηματολογώντας «έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα», να το κάνεις σημαία και την ίδια ώρα να ομολογείς ότι το ΔΝΤ όχι απλώς είναι εδώ αλλά επιβάλλει και τις επιλογές του.

 

Και καλά να ήταν «πρώτη φορά Αριστερά» πως δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν. Αλλά με τη δεύτερη και γνωρίζουν και έχουν μάθει να ρωτάνε. Το δίδυμο ΔΝΤ – Σόιμπλε μας έχει ράψει ήδη το κοστούμι με τα νέα μέτρα και έχουν με μαθητική ακρίβεια υπολογίσει πότε θα στεγνώσουν τα ελληνικά ταμεία. Με αυτήν την απειλή θα μας σέρνουν έως το τέλος, απλώς το Ασφαλιστικό είναι το κερασάκι, μια και το ζητούμενο ήταν και είναι το «Κατοχικό Ταμείο» και ο ελληνικός πλούτος.

 

Οσοι δουν τι εκποίηση πιέζουν να γίνει και σε τι ποσά θα καταλάβουν γιατί Γερμανοί και λοιπές δάνειες δυνάμεις θέλουν να ελέγξουν το… πάρτι με το Υπερταμείο. Αυτό είναι το μείζον.

 

Τα άλλα που αφορούν την κοινωνία ποσώς τους ενδιαφέρουν. Απλώς το δίδυμο της συμφοράς για την Ελλάδα πλέον έχει και εναλλακτικό παίκτη στην κατοχή και τη νομή της εξουσίας. Γι’ αυτό ανακάλυψαν και το θέμα των μετακλητών, με στόχο να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί όπου υποτίθεται ότι είχε ηθικό πλεονέκτημα. Θέλουν να πείσουν ότι όλοι ίδιοι είναι. Και αν ο Τσίπρας δεν υποκύψει, ώστε να ολοκληρώσει τη «βρόμικη δουλειά» που του ζητούν, το μόνο που θα κάνουν είναι να ενεργοποιήσουν τους… αναπληρωματικούς, που είναι έτοιμοι να ενωθούν εις σάρκα μίαν.

 

Οποιος διαβάσει τα μηνύματα που στέλνουν μέσω των γραφικών δημοσκοπήσεων θα καταλάβει πού το πάνε οι πιστωτές. Οι… μεταρρυθμιστικές δυνάμεις των προθύμων είναι έτοιμες, απλώς οι… φίλοι μας ετοιμάζουν το κοινό να τους (υπο)δεχθεί ως μεσσίες. Και αν αυτό το καταλαβαίνουμε εμείς, είναι δυνατόν κάποιοι να συνεχίσουν να λειτουργούν λες και βρίσκονται σε παιδική χαρά;

 

Dimokratia News