Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τα κόμματα

Τη στιγμή που η ανεργία βρίσκεται στο 37%, που χιλιάδες δανειολήπτες πασχίζουν να σώσουν τη κύρια κατοικία τους από τις τράπεζες και τα κοράκια των distress funds και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση ότι 4,52 εκατ. ευρώ μοιράζονται και πάλι στα κόμματα.

 

Η κατανομή αφορά στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας. Με αυτόν τον όρο προκύπτει νέα πρόκληση καθώς κάποια κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που κατέβηκαν με διαφορετικές συμμαχίες σε διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις (ΠΑΣΟΚ: Ως ΕΛΙΑ και ως Δημοκρατική Συμμαχία, και οι ΑΝΕΛ), παίρνουν διπλή επιδότηση!

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, το ποσό κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων ως εξής:

 

ΣΥΡΙΖΑ (1.483.455,39),

 

Νέα Δημοκρατία (1.198.916, 55),

 

Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (383.487,29),

 

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, 299.742, 63),

 

ΚΚΕ (327.992),

 

Το Ποτάμι (271.575,72),

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (199.332,05),

 

Ένωση Κεντρώων (189.455,96),

 

ΕΛΙΑ-Δημοκρατική Παράταξη (ΠΑΣΟΚ – Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα – Δυναμική Ελλάδα – Μεταρρυθμιστική Αριστερά – Νέοι Μεταρρυθμιστές – Πολιτεία 2012 – Πρωτοβουλία Β΄, 56.729),

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες – Πάνος Καμμένος (56.729,10),

 

Λαϊκή Ενότητα (26.591, 76),

 

ΛΑΟΣ (26.591,76).

 

(Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.)

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την απόφαση Κουρουμπλή, από το ανωτέρω ποσό, τα 3.767.167 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 753.433 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Άξιο απορίας είναι και ας απαντήσουν τα κόμματα, ποια ερευνητική και επιμορφωτική δραστηριότητα έχουν παρουσιάσει ώστε να δικαιούνται 753.433 γι αυτό το σκοπό;

Όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, λεφτά υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα μόνο για τα κόμματα. Αντί να ρίξουν τα χρήματα αυτά στη πραγματική οικονομία, ώστε να μην κλείνουν οι επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες εργασίας για τους χιλιάδες άνεργους, δίνουν αυτό το τεράστιο ποσό και πάλι στα κόμματα. Κι επιβραβεύονται έτσι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χρωστάνε 270 εκατομμύρια ευρώ από τα θαλασσοδάνεια που πήραν από την «κακή» Αγροτική τράπεζα, η οποία βρίσκεται τώρα υπό εκκαθάριση, με ειδικό εκκαθαριστή που διόρισε η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της υποτίθεται ότι ελέγχει τις τράπεζες.

Γιατί δεν αρνούνται τα κόμματα, που διαρρηγνύουν ότι κόπτονται για τους φορολογούμενους Έλληνες, αυτά τα ποσά και να μαζεύουν χρήματα μόνο από συνδρομές μελών και εξορμήσεις για την ενίσχυσή τους; Αν θέλουν να υποστηρίζουν ότι νοιάζονται για τον Έλληνα φορολογούμενο, για τους άνεργους, για το δημόσιο χρέος, τώρα είναι η ευκαιρία τους να το αποδείξουν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

 

danioliptes.gr