Επιχείρηση διάσπασης του αγροτικού μετώπου

Διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς αναζητούν άμεσα στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, μία από τις βασικές σκέψεις που πέφτουν στο τραπέζι αυτές τις ημέρες είναι η αναζήτηση τρόπου προκειμένου να διασπαστεί το μέτωπο, τουλάχιστον ως προς τον πυρήνα των αιτημάτων που αφορούν το Ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών.  
 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από μπλόκο σε μπλόκο σχετικά με τον απευθείας διάλογο, γεγονός το οποίο ελπίζουν ότι θα εκμεταλλευτούν. Στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζουν και μια σειρά από άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία ουσιαστικά θα αποτελέσουν και τον μοχλό για την έναρξη του διαλόγου. 
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με την έκδοση της κάρτας του αγρότη, που μεταξύ άλλων θα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω των τραπεζών, με χαμηλό επιτόκιο και όριο τις ενισχύσεις που δικαιούται κάθε αγρότης.

 

TO BHMA