Στον κίνδυνο να ακολουθήσουν την Βρετανία και άλλα κράτη, η προσοχή των ευρωπαίων θα έπεφτε και στην Ελλάδα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι και το χρέος θα επίλυαν πιο γρήγορα και ελαστικοποιούσαν την λιτότητα χωρίς νόημα.

Σε ένα σενάριο Brexit η Ελλάδα δεν θα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος αλλά η χώρα που χρειάζεται την βοήθεια της Ευρώπης.

Ο κίνδυνος του Brexit και παλαιότερα ο κίνδυνος του προσφυγικού ήταν αυτοί που βοήθησαν την Ελλάδα να περάσει τις αξιολογήσεις και να πάρει την δόση και μια μελλοντική λύση για το χρέος.

Οι κίνδυνοι του πρόσφατου παρελθόντος ευνόησαν την Ελλάδα.

Η ΕΕ δεν ήθελε με προσφυγικό και Βρετανία η Ελλάδα να αποτελεί ανοικτό ζήτημα.

Σκεφθείτε το δημοψήφισμα στην Βρετανία με το ελληνικό ζήτημα άλυτο θα έδινε ισχυρό πλεονέκτημα στο Brexit.

Τα δεδομένα άλλαξαν, μια δολοφονία στάθηκε αφορμή αλλά αιτία η επαναξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων από ένα Brexit και η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ κερδίζει έδαφος με πιθανό σενάριο να κερδίσει στο δημοψήφισμα.

Αν κερδίσει θα σημειωθεί ράλι στις αγορές μικρού διαστήματος, στην Ελλάδα λίγο μεγαλύτερο, θα πάρουμε και το waiver στις 22 Ιουνίου και…..μετά τέλος τα δώρα και οι χάρες στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στέλεχος της Societe Generale που μίλησε στο bankingnews «η Ελλάδα συγκυριακά έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από την ΕΕ λόγω προσφυγικού και Βρετανίας.

Η ΕΕ θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα ανοίξουν νέα μέτωπα και νέες διαπραγματεύσεις και νέες αξιολογήσεις.

Θεωρώ ότι αν δεν προκύψει κάποιος νέος κίνδυνος η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπιστεί με χαλαρότητα»

Bankingnews