30 Μαρτίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πρ. Δανειοληπτών Β. Ελλάδος: “Οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης-συμβολαιογράφων για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς”

1 min read

Danioliptes dikastiria 1

“Αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα είναι ότι ο κάθε πολίτης που δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να προσφύγει στην δικαιοσύνη θα χάνει το σπιτάκι του” είπε στον Alpha96.5  ο πρόεδρος Συλλόγου Δανειοληπτών και Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς με αφορμή την διακοπή της οχτάμηνης αποχής των συμβολαιογράφων από την διενέργεια πλειστηριασμών διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως δεν μπαίνει καμία ρήτρα προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να  κάνουμε λόγο και για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

“Ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των συμβολαιογράφων και του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου ο υπουργός δήλωσε ότι την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την έχουν χρηματοδοτήσει οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας” πρόσθεσε ο κ Περβανάς

“Είναι δυνατόν αυτή την στιγμή η κυβέρνηση να νομοθετεί και οι συμβολαιογράφοι να χρηματοδοτούν;”  διερωτήθηκε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο θα έπρεπε να προφυλάξει αυτούς που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Απαντώντας στο επιχείρημα των στρατηγικών κακοπληρωτών , ο πρόεδρος των δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος υποστήριξε πως οι διευθυντές των τραπεζών ξέρανε σε ποιους έδιναν τα δάνεια. “Αυτός που έχει και δεν πληρώνει θα πάρει οικονομολόγους και θα κάνει εκκαθάριση της οφειλής του. Αυτός που έχει και δεν πληρώνει θα πάρει και δυο τρεις δικηγόρους και πάλι θα γλυτώσει. Αλλά αυτός που δεν έχει τα χρήματα , δεν θα μπορέσει να το κάνει”

“Οι μόνες κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους δανειολήπτες είναι αυτές που ο καθένας πολίτης θα προσφύγει στην δικαιοσύνη” κατέληξε ο Χαράλαμπος Περβανάς, απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τα κινήματα των πολιτών κατά των πλειστηριασμών.

Πηγή: Alpha 96.5