Η ουτοπία της εξόδου από το μνημόνιο

Το κυβερνητικό αφήγημα της εξόδου από το μνημόνιο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, καθώς πλέον οι βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν υπόσχονται μόνο καθαρή έξοδο, αλλά και άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης!

Οι κυβερνώντες υπόσχονται πως όλα θα βελτιωθούν την επόμενη της εξόδου από τα μνημόνια… ως δια μαγείας. Παράλληλα, υπόσχονται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, ούτε θα μειωθεί το αφορολόγητο και επιπλέον θα δώσουν και τη 13η σύνταξη.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι Έλληνες που τα πιστεύουν όλα αυτά και πείθονται από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Αν φύγουμε από τις ουτοπίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέψουμε στην ωμή πραγματικότητα θα διαπιστώσουμε ότι η έξοδος από το μνημόνιο δεν πρόκειται να σημαίνει τίποτα για τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας.

Δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των πολιτών, αφού είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη σε μία κοινωνία με τόσα προβλήματα.

Τα capital controls θα εξακολουθούν να υφίσταται μηδενίζοντας την πιθανότητα να έρθει κάποιος να επενδύσει στην Ελλάδα.

Κανείς επενδυτής δεν θα φέρει χρήματα σε μία χώρα, όπου δεν θα έχει το δικαίωμα χρήσης των δικών του χρημάτων κατά το δοκούν. Οπότε αναγκαστικά στρεφόμαστε στις υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Οι περισσότερες κλείνουν η μία μετά την άλλη, αδυνατώντας να αντέξουν την υπερφορολόγηση και τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές που οφείλουν να καταβάλουν, με δεδομένο τον πολύ χαμηλό τζίρο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ότι η κυβέρνηση μετά την έξοδο από το μνημόνιο δεν πρόκειται να μειώσει ούτε τους φόρους, ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επιπλέον, η επιχειρηματικότητα της χώρας μέχρι πότε θα ανέχεται συνέταιρο με το στανιό το κράτος; Συνέταιρο φυσικά μόνο στα κέρδη, γιατί τις ζημιές τις επωμίζεται μόνος του ο επιχειρηματίας.

Μετά την έξοδο από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα δανείζεται με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από ότι τώρα, με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορεί να διαχειρίζεται τα χρήματα όπως θέλει, διορίζοντας περισσότερους Καρανίκες και δίνοντας επιδόματα.

Αυτή θα είναι η μεταμνημονιακή πολιτική. Παροχή επιδομάτων στους συνεχώς αυξανόμενους ανέργους.

Αντί να γίνονται επενδύσεις να βρίσκει ο κόσμος δουλειά, η πολιτική της κυβέρνησης θα παράγει ακόμη περισσότερους ανέργους τους οποίους θα κρατά πολιτικά ομήρους με την παροχή πενιχρών επιδομάτων.

Οι υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο ακολούθησαν το δρόμο της ανάπτυξης με δημιουργία βιομηχανιών.

Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν προβλέπεται να δημιουργηθούν βιομηχανίες, αλλά σύντομα θα καταρρεύσουν και όσες έχουν απομείνει.

Αλήθεια, τι αντικείμενο πλέον έχει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων τη στιγμή που στην ουσία δεν θα υπάρχουν πια εγχώριες βιομηχανίες;

Η βιομηχανία στην Ελλάδα πέθανε με τη χαριστική βολή που της έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σκοτώνοντας το μέλλον όχι των βιομηχάνων (αυτοί έχουν κάνει το κουμάντο τους), αλλά των εργαζομένων που θα αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της κοινωνικής απαξίωσης.

Με την έξοδο από το μνημόνιο θα είμαστε μια χώρα που θα έχει τεράστιο ποσοστό ανεργίας, θα έχουμε τράπεζες γεμάτες χρήματα που δεν θα χρηματοδοτούν επιχειρήσεις, δανειολήπτες που θα αντιμετωπίζουν καθημερινά την απειλή του πλειστηριασμού και πολίτες που θα γίνονται ολοένα και φτωχότεροι.

Τελικά, έχει δίκιο ο Τσίπρας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Μόνο που θα αλλάξουν προς το χειρότερο…

danioliptes.gr