Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Φυσικά, κανείς δεν τάσσεται κατά μιας επαγγελματικής ομάδας που διεκδικεί με αγώνες τα δίκαια αιτήματά της.

 

 

Αλλά δεν μπορούμε και να ξεχνάμε ότι υπάρχουν διαφορές, και μεγάλες μάλιστα, ανάμεσα σε δικηγόρους που υπερασπίζονται τους αδύναμους και σε μεγαλοδικηγόρους και μεγάλα δικηγορικά γραφεία που υπερασπίζονται τα συμφέροντα τραπεζών και επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις δεκάδες καταγγελίες οφειλετών που δεχόντουσαν τηλεφωνήματα από δικηγορικά γραφεία στα οποία τράπεζες ή επιχειρήσεις είχαν παραχωρήσει ή πουλήσει τις οφειλές ιδιωτών. Πιεστικά και καθημερινά τηλεφωνήματα, που καλούσαν τους οφειλέτες να έρθουν να αποπληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Αλλά έπρεπε οι οφειλέτες να αναγνωρίσουν σε ποιον χρωστάνε την οφειλή. Έπρεπε δηλαδή οι οφειλέτες να υπογράψουν ότι αναγνωρίζουν ότι δεν οφείλουν πλέον σε κάποια τράπεζα ή επιχείρηση, αλλά στο μεγαλοδικηγόρο που αγόρασε ή του παραχωρήθηκε η οφειλή. Δεν ήταν λίγοι από αυτούς οι οποίοι είχαν διωχθεί πειθαρχικά από τους δικηγορικούς συλλόγους τους γι αυτή τη πρακτική. Και τώρα όλοι αυτοί που βρίσκονταν απέναντι από τον ιδιώτη – οφειλέτη και τον κυνηγούσαν να πληρώσει την οφειλή του, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να σώσουν τα κεκτημένα τους και ζητούν τη συμπαράσταση των πολιτών.

Ποια η σχέση αυτών των μεγαλοδικηγόρων με τους χιλιάδες δικηγόρους που βρίσκονται στο πλευρό του Έλληνα δανειολήπτη στον αγώνα που κάνει απέναντι στα μεγαθήρια των τραπεζών και των distress funds για να σώσει την κύρια κατοικία του ή την επιχείρησή του από την αρπαγή και τον πλειστηριασμό; Ποια η σχέση των μεγαλοδικηγόρων με όλους αυτούς τους δικηγόρους που ξημεροβραδιάζονταν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις τεράστιες ουρές των ειρηνοδικείων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του αδύναμου δανειολήπτη, που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει ή να κλέψει το κράτος όπως κάνουν τόσοι και τόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες και λαμόγια; Ποια η σχέση των μεγαλοδικηγόρων με τους απλούς δικηγόρους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης και μοιράζονται την ίδια μοίρα με άνεργους, συνταξιούχους, δανειολήπτες και φτωχούς;

Ναι. Καλά κάνουν οι δικηγόροι και αντιδρούν με κινητοποιήσεις στο νέο ασφαλιστικό ή σε ό,τι άλλο θίγει τα κεκτημένα δικαιώματά τους. Αλλά υπάρχουν οι δικηγόροι που αγωνίζονται για τον κόσμο και οι μεγαλοδικηγόροι που εξυπηρετούν τράπεζες και επιχειρήσεις ενάντια στον αδύναμο Έλληνα φορολογούμενο.

 

danioliptes.gr