Κάθε μέρα βγαίνουν στο φως ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας του Eurogroup με την οποία όχι μόνο δεν βγαίνει η χώρα από το μνημόνιο, αλλά παρατείνει την εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους μέχρι το 2060, οπότε προβλέπεται πλεόνασμα 2,2%.

Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει αυτόν τον αιώνα στην Ελλάδα, καθώς τέτοιου είδους πλεονάσματα το απαγορεύουν.

Παράλληλα, τα μηνύματα που ήρθαν από τη “Μέκκα” των ξένων επενδύσεων τη Νέα Υόρκη είναι τραγικά, αφού δεν βρέθηκε ούτε ένας ξένος επενδυτής να επενδύσει στην Ελλάδα, καθώς αίσθηση μεταξύ των επενδυτών είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα μη επενδύσιμη με τράπεζες που θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ενθουσιασμός στα ομόλογα και το δημόσιο εξετάζει νέα έκδοση 3ετούς και όχι 10ετούς ομολόγου το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, η διευθέτηση του χρέους είναι χωρίς ουσία και αντίκρυσμα, καθώς το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα χαρακτηρίσουν το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα μη βιώσιμο.

Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι πλεονάσματα 2,2% ως το 2060 σημαίνει ότι οι τόκοι που πληρώνουμε θα αυξηθούν στα 7,3 δις ευρώ.

Όλα αυτά φυσικά και τα γνωρίζει η κυβέρνηση, αλλά μέσω της προπαγάνδας προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός της κρυφής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα οι δύο άνδρες συζήτησαν για το χρέος της χώρας, τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τα σχέδια για τις μεταμνημονιακές παροχές.

Η συνάντηση αυτή καθαυτή και το περιεχόμενό της δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα ακόμα και μετά τον Αύγουστο δεν θα είναι σε θέση να αποφασίζει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων.

Για αυτό το λόγο διοργανώνει η κυβέρνηση μυστικές συναντήσεις με τους εταίρους, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη τους για τυχόν φοροελαφρύνσεις, τις οποίες θα παρουσιάσει ως δήθεν δική της απόφαση, ενώ στην πραγματικότητα θα έχει πάρει έγκριση.

Στη μεταμνημονιακή εποχή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς την έγκριση ακόμη και του ΔΝΤ που αποχωρεί, αλλά…παραμένει ως τεχνικός σύμβουλος.

Ο Τσίπρας θα εμφανιστεί πάλι στη Θεσσαλονίκη και θα υποσχεθεί αυτά για τα οποία έχει πάρει… άδεια από τους δανειστές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι παραμένουμε αποικία χρέους με κυβέρνηση αποτελούμενη από διαχειριστές των εντολών που έρχονται από το εξωτερικό.

Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και είναι το χειρότερο από όλα. Μια σειρά από σκληρά μέτρα που δεν έχουμε ζήσει ανάλογα, είναι έτοιμα να εφαρμοστούν με πρώτο τη μείωση των συντάξεων το 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου το 2020…

danioliptes.gr