Μια απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει τα εκλογικά της ποσοστά είναι η παροχή επιδομάτων πείνας σε φτωχούς ανθρώπους, με απώτερο σκοπό να τους παγιδεύσει προκειμένου να την ψηφίζουν εσαεί.

Απειλώντας τους φτωχούς αυτούς ανθρώπους ότι αν δεν εκλεγεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοπεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης των 200 ευρώ με το οποίο καλούνται να ζήσουν κάθε μήνα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει απλόχερα χιλιάδες ευρώ, ως επιδόματα παράστασης, σε διευθυντικά στελέχη οργανισμών και υπουργείων, που κατά κανόνα είναι κομματικά στελέχη.

Όταν όμως έρχεται η συζήτηση για αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, τότε η κυβέρνηση λέει ότι αδυνατεί να δώσει περισσότερα χρήματα στους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες, καθώς δεν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, το μνημόνιο κλπ.

Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να καταλάβουν ότι όσο μένουν μαντρωμένοι σε πολιτικά μαντριά, κακό στον εαυτό τους κάνουν, καθώς συντηρούν μια κακή κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να βελτιωθεί αν έβγαιναν από το μαντρί.

Η ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ ότι όποιος βγαίνει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος ίσχυε για το ’80 το ’90, το 2000 ακόμα και το 2010.

Σήμερα όμως, μετά από οχτώ χρόνια κρίσης και μνημονίου, όλες οι πολιτικοί κανόνες έχουν ανατραπεί και όποιος βγαίνει από το μαντρί, όχι μόνο δεν τον τρώει ο λύκος, αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να μετατραπεί σε ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού.

Ειδικά στην παρούσα κατάσταση υπάρχει το παράδοξο να υπάρχουν κόμματα που δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και η παρουσία τους δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην πατρίδα, το λαό και τη δημοκρατία.

Επιβάλλεται οι ψηφοφόροι να φύγουν από το μαντρί αυτών των κομμάτων. Η αποχώρηση από τα κόμματα αυτά είναι δίχως άλλο υπηρεσία προς την πατρίδα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό να γίνουν δεκανίκια του εκάστοτε πρώτου κόμματος για να βολέψουν και να βολευτούν.

Η έλλειψη ιδεολογίας του κάνει ιδανικούς συγκυβερνήτες με οποιοδήποτε κόμμα.

Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που έχει στηθεί γύρω από την αναγνωρισιμότητα (λόγω τηλεόρασης) του προέδρου του Βασίλη Λεβέντη.

Απέτυχε όμως να προσδιορίσει με σαφήνεια τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά, παρά τις όποιες σωστές θέσεις έχει εκφράσει στη Βουλή.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ, έχουν λάβει πολλές αντιλαϊκές αποφάσεις τα χρόνια της κρίσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται το ερώτημα γιατί ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτά τα κόμματα.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να κοιτάξουν τα προβλήματα του σήμερα και να απεγκλωβιστούν από συνήθειες και ξεπερασμένες ιδεολογίες του παρελθόντος και να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την έξοδο από το μαντρί.

Τότε μόνο θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές ωφέλιμες για την πατρίδα και το λαό και όχι μόνο για τους κυβερνώντες με τους υψηλούς μισθούς.

Η μόνη λύση στην Ελλάς του 2018 είναι να αναλογιστούν όλοι οι πολίτες τις ευθύνες τους και να καταλάβουν το πόσο τεράστια δύναμη έχουν με την ψήφο τους.

Αυτή τη δύναμη τη χαραμίζεις όταν βρίσκεσαι εγκλωβισμένος στο κομματικό μαντρί και ψηφίζεις για να παίρνεις επίδομα 200 ευρώ για να επιβιώσεις, όταν οι υπόλοιποι τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Δικαιοσύνη, ισότητα, ανάπτυξη θα γίνουν πράξη μόνο όταν όλοι βγούμε από τα κομματικά μαντριά και αγωνιστούμε για το κοινό μας συμφέρον, όχι για το συμφέρον των κομμάτων και των ρουσφετιών.

danioliptes.gr