Σε 3 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που είχε αποσπάσει από ιδιώτες – μεταξύ των οποίων και γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας – 39χρονη, η οποία εμφανιζόταν ως δικηγόρος μεγάλης τράπεζας, υπεύθυνη για την διεξαγωγή πλειστηριασμών κατασχεμένων ακινήτων.

Τους έπειθε ότι μπορεί να μεσολαβήσει να “χτυπήσουν” σε πλειστηριασμούς ακόμα και ακίνητα – φιλέτα σε χαμηλή τιμή, με την ίδια να εισπράττει κάποια οικονομικό αντάλλαγμα για τη “μεσολάβησή” της.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “Πατρίς”, μετά την μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος της 39χρονης, αλλά και κατά παντός υπευθύνου Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, ο οποίος είχε πέσει θύμα της δράσης του κυκλώματος.

Η 39χρονη κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής και αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής αφού σε βάρος της εκκρεμούν μηνύσεις από δεκάδες εξαπατημένους πολίτες ανά την Ελλάδα.

Αρκετοί από τους παθόντες έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να σπεύσουν στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση, ενώ στην Αθήνα θα βρεθεί και ο επιχειρηματίας που αποκάλυψε την απάτη.

Η απάτη με τον Ηρακλειώτη

Ο Ηρακλειώτης, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια “στην πιάτσα”, πείστηκε να δώσει στην υποτιθέμενη δικηγόρο το ποσό των 100.000 ευρώ για να “χτυπήσει” σε πλειστηριασμό ακίνητο-φιλέτο στην Γλυφάδα. Το εν λόγω ακίνητο εξαιτίας οφειλών του ιδιοκτήτη, θα έβγαινε σε πλειστηριασμό για ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως προκύπτει, το κύκλωμα φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αλλά και το γεγονός ότι λόγω έλλειψης χρημάτων πολλοί πλειστηριασμοί αναστέλλονται με αποτέλεσμα οι τράπεζες να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Η τέλεια “βιτρίνα” ήταν μία γυναίκα που εμφανιζόταν ως νομικός σύμβουλος μεγάλης τράπεζας της Ελλάδος, προϊσταμένη του τμήματος πλειστηριασμών ακινήτων.

Τον επιχειρηματία έφεραν σε επαφή με την υποτιθέμενη δικηγόρο γνωστοί του, οι οποίοι είχαν ακούσει για εκείνη.

Η “δικηγόρος” τους διαβεβαίωσε με κάθε επίσημο τρόπο ότι μπορούσε να συμβάλλει ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων, να βρεθούν χρήματα να σταματήσει η σχετική διαδικασία και έτσι να μπορέσει κάποιος να το αγοράσει με πολύ λιγότερα χρήματα από την πραγματική του αξία.

Ωστόσο για να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, ήταν απαραίτητη η προκαταβολή ενός ποσού ώστε εκείνη να μπορέσει να σταματήσει την εκτέλεση, να πάρει το φάκελο από την τράπεζα, να άρει την προσημείωση ή όποιο άλλο βάρος είχε το ακίνητο, ώστε μετέπειτα με τις γνωριμίες της μέσα στην τράπεζα, να το χρησιμοποιήσει ως

εμπράγματη ασφάλεια, να συντάξει συμβόλαια κυριότητας επί του ακινήτου, να εγκριθεί δάνειο και να εκταμιευθεί αυτό με την προσημείωση του ακινήτου, ώστε να γίνει τελικώς η πλήρης αποπληρωμή της συνολικής αξίας του ακινήτου από το νέο ιδιοκτήτη.

Στο ραντεβού που έγινε παρουσία μαρτύρων και από τις δύο πλευρές, η «δικηγόρος» έπεισε τον Ηρακλειώτη ότι θα έπρεπε άμεσα να δώσει την προκαταβολή καθώς ο πλειστηριασμός του ακινήτου είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει να παρουσιαστεί κάποια άλλη ευκαιρία.

Για να τον πείσει για την αξιοπιστία της, δέχθηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση-η οποία θεωρήθηκε στο ΚΕΠ Περιστερίου- ότι είχε παραλάβει ως προκαταβολή το ποσό των 100.000 ευρώ για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ανέφερε μάλιστα ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης της τράπεζας, θα υποχρεωνόταν να επιστρέψει τα χρήματα στον δικαιούχο, επικαλούμενη το όνομα συγκεκριμένης  συμβολαιογράφου Αθηνών.

Πηγή: Cretalive.gr